Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 4°C

Šport

Basketbalové kormidlo opustil tréner Kurilla: Iniciatíva vyšla zo žilinskej strany

V období plnom neistoty prišlo v klube BK Slávia Žilina k prvej zmene v realizačnom tíme. Žilinčania nepredĺžili spoluprácu s trénerom Ivanom Kurillom (41) a uvažujú ho nahradiť trénerom z vlastných zdrojov.

27.05.2020 | 15:23

BUDÚ HĽADAŤ ŽILINČANA

S prvotnou informáciou o ukončení spolupráce vyšiel samotný tréner, ktorý už zarezáva na rodnom Spiši, keď sa stal funkcionárom Spišskej Novej Vsi. „Mal zmluvu s opciou a máj je mesiac, keď sa v kluboch tieto spolupráce buď ukončia, alebo predĺžia. Viac menej táto dohoda o ukončení spolupráce bola vyvolaná z našej klubovej strany, no nešlo o dramatické rokovania. Pán Kurilla je seriózny pán, naše cesty sa korektne rozišli,“ uviedol pre Žilinský večerník predseda správnej rady BK Slávia Žilina Jozef Galdun a nové meno na trénerskej stoličky nám zatiaľ neprezradil. „O tom je ešte pomerne skoro hovoriť, pracujeme s rôznymi alternatívami pri obsadení funkcie trénera. Máme túto stredu rokovanie SBL aj za účasti prezidenta SBA, kde by sme mali dostať informácie o novej sezóne. Teda v akej forme a kedy začne, potom sa budeme vedieť zariadiť. Osobne by som rád uvažoval o trénerovi z našich domácich žilinských zdrojov, no je o dohode nás v klube, pohľadu akcionárov, finančných možností a ambícii do novej sezóny.“ Zaujímalo nás či klub má so slovenskými hráčmi uhradené záväzky z minulej sezóny. „Stále je to v riešení, mal som s nimi osobné stretnutie minulý týždeň a hľadáme možnosti, aby boli obe strany spokojné,“ doplnil Galdun.

AKO TRÉNER NATERAZ SKONČIL

Pre Kurillu bude basketbal momentálne až druhou voľbou. „Teraz momentálne už trénovať nebudem, nemám tú ambíciu. Moje pracovne povinnosti sa budem snažiť spojiť s basketbalom. Budem sa orientovať na organizačno-technické či iné funkcionárske veci. Nevylučujem ani metodickú pomoc v rámci trénerstva pri mládeži, ale aj v A-tíme,“ povedal pre klubový web svojho nového tímu a poklonu vystrúhal aj Žilinčanom. „Napríklad slovenské trio Tot, Rožánek a Merešš napredovalo výraznými krokmi, čo sa odrazilo aj na pozvánkach do reprezentácie. Veľmi sme sa tešili na play off, škoda, že sa to nedohralo. Do Žiliny som mal ísť už v roku 2008, ale vtedy to z rodinných dôvodov nebolo možné. Keď prišla ponuka druhýkrát, cítil som, že je to tá správna chvíľa. Beriem to ako splatenie dlhu voči Žilinčanom.“

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív BK Slávia Žilina - Jakub Ruman

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod