Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 5°C

Šport

Belá vypadla z pohára, nepremenila diskutabilnú penaltu: Čo hovoria pravidlá?

SLOVNAFT CUP. Kto nevidel, tak by neuveril. Belá mala v zápase 4.kole proti treťoligistovi z Vranova nad Topľou postup vo vlastných rukách. Avšak v dueli nedokázala premeniť ani najväčšie tutovky a v pohári skončila. Z regiónu ostala v hre len Žilina. Šošoni odohrajú zápas v utorok 2. novembra (dnes) o 13.30 h na ihrisku Dolného Kubína.

01.11.2021 | 16:34

4.KOLO SLOVNAFT CUPU:

 

BELÁ – VRANOV NAD TOPĽOU 0:1 (0:0), gól: 59. Batrin.

 

ŽK: Ševčík, Macho, Špirka, Žingora – Maďarík, Batrin, Vodilka, Bohdanov, Babjak.

 

Zostava: A. Tichák – Macho (78. Ľ. Franek), J. Špirka, M. Špirka, Laščiak, D. Švec, Kačáni, Žingora, M. Ševčík, Mintách, P. Vrábel.

 


 

 

Priamo na štadióne sme zápas zhodnotili s trénerom Belej Jánom Holúbkom. Ten bol rovnako ako celý tím viac sklamaný než nahnevaný. „Pykali sme za nepremenené šance, taký je futbal, lebo sa hrá na góly. Cítime sklamanie, mali sme postúpiť ďalej. Mali sme streliť prvý gól, potom by sa chytili viac aj diváci, no ďakujem im za podporu. Tiež chcem pogratulovať súperovi k postupu.“ Najväčším smoliarom zápasu bol kapitán Belej Marek Ševčík. Počas celého zápasu na hrote bojoval, vyhrával hlavičkové súboje a pre celý tím sa doslova rozdal. V zakončení bol priam mizerný. „Jeho góly nás držali celé roky, nás i jeho to nesmierne mrzí. Ťažko sa mi k tomu hľadajú slová, ale za 40 rokov pri futbalu som toto pri penalte nevidel. Neviem presne výklad pravidiel, no stalo sa. Už s tým nič nenarobíme,“ povzdychol si tréner Holúbek. Inkriminovaný moment nastal v prvom polčase, keď Belá kopala penaltu a kapitán Ševčík vo svojom pohybe zastal, čím sa dopustil porušeniu pravidiel. Rozhodca napriek gólu v sieti hostí nariadil nepriamy voľný kop pre hostí a Ševčíkovi udelil žltú kartu.

 

ČO HOVORIA PRAVIDLÁ?

Minimálne cez polčas fanúšikovia Belej lamentovali nad rozhodnutím rozhodcu po neuznanom góle z penalty v podaní Mareka Ševčíka. „Takto zastane v pohybe Lewandovski, Jorginho kope tie penalty rovnako a aj Bruno Fernandes. Nikdy vo svete nie je problém, ale len u nás v Belej,“ hromžil jeden z fanúšikov.  Zápas s nami sledoval aj dlhoročný rozhodca stredoregiónu Radoslav Závodský, ktorý potvrdil správnosť verdiktu s nasledovným výkladom pravidiel. „Je zakázaný klamlivý pohyb potom, čo už rozbeh na loptu bol dokončený. Nasledujem voľný nepriamy kop z pokutového územia brániaceho tímu a žltá karta pre exekútora penalty.“

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ján Mintál

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod