Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 1°C

Z regiónu

Beskyd rallye: Kam zavítali, prišla pohoda starých čias

V porovnaní s vekom áut, kvôli ktorým sa Beskyd rallye uskutočňuje, nie je štvrťstoročnica tohto podujatia nič extra. Veď mnohé automobily, ktoré ju absolvujú, pamätajú niekoľkonásobne viac. Krásou čiperných starčekov a stareniek na kolesách sa mohli ich obdivovatelia na Slovensku i v Česku pokochať od 27. – 30. júla.

02.08.2022 | 11:45

Päťdňová rallye s celkovou dĺžkou trasy cca 500 km mala tri etapy: oravsko-kysuckú, slovensko-moravskú a frýdecko-místecko - turzovskú. Prvý raz v jeho histórii bývali účastníci v  dvoch etapových mestách na oboch stranách hranice. Na Slovensku to bola Žilina a na Morave Frýdlant nad Ostravicí. Na jubilejnom 25. ročníku štartovalo 230 účastníkov v 115 posádkach nielen zo Slovenska , Čiech a Moravy, ale aj i z Nemecka , Rakúska, Poľska, Francúzska  a Veľkej Británie. „Najstarším účastníkom je pán Pavelka z Moravy, ktorý sa zúčastnil na všetkých 25 ročníkoch a najmladším asi moje dvojmesačné vnúča,“ povedal riaditeľ  Beskyd rallye Václav Dostálek, ktorý je zároveň šéfom Veterán klubu Turzovka – organizátora podujatia. Pripomeňme, že na 1. ročníku rallye štartovalo 24 posádok. Spanilá jazda beskydskou krajinou v Memoriáli Ladislava Dlhopolčeka, zanieteného turzovského veteranistu, začala v Žiline a skončila v sídle klubu v Turzovke.

 


 

Ako ďalej uviedol Václav Dostálek, počas rallye nemuseli riešiť žiadne vážnejšie poruchy, čo svedčí o tom, že majitelia sa na svoje historické klenoty môžu na dnešných cestách stopercentne spoľahnúť.

Autor: - r -

Foto: Milan Kosec

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod