Žilinský Večerník

3. máj 2024 | Galina
| 18°C

Spravodajstvo

BikeKIA je späť v žilinských uliciach

Priaznivci obľúbenej služby môžu už od dnes využiť na presun mestom aj bielo-červené bicykle. Šiestu sezónu projektu BikeKIA sprevádzajú viaceré avizované novinky. Dobrou správou je, že v prípade priaznivého počasia plánuje mesto službu ponechať až do decembra.

19.03.2024 | 14:45

Od minulého týždňa je pre všetkých obyvateľov a návštevníkov mesta opäť dostupná služba BikeKIA. V piatok ráno sa vyskladnilo všetkých 195 bicyklov, vrátane nových 50 kusov. Poverení pracovníci ich rozmiestnili na známe stanovištia, ku ktorým v tejto sezóne pribudli aj lokality Stanica Záriečie a OC IDEA na Kamennej ulici. Od doobedňajších hodín je tak služba plne funkčná. Modernejšia aplikácia a webová stránka uľahčí využívanie služby aj pre úplných nováčikov, ktorí si v tejto sezóne chystajú požičať zdieľaný bicykel premiérovo.

O obľúbenosti projektu BikeKIA v meste svedčí fakt, že v tomto roku sa uskutoční jeho šiesty ročník. Každá sezóna žilinského bikesharingu prináša novinky s cieľom zlepšiť službu tak, aby bola kvalitnejšia i atraktívnejšia. V tomto roku bolo jednou z priorít aj riešenie vandalizmu. V rámci preventívnych opatrení sa preto museli upraviť podmienky výpožičky. Po novom si cyklisti môžu jednorazovú bezplatnú jazdu užiť prvých 15 minút, následne bude každá ďalšia začatá štvrťhodina spoplatnená sumou 25 centov. Ak si však užívateľ zaplatí predplatné 10 eur na celú sezónu, bezplatná výpožička sa predĺži na 30 minút. Spoplatnenie je z pohľadu mesta aj pomocným nástrojom k udržateľnosti projektu.

Autor: - r -

Foto: archív mesta Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod