Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 5°C

Šport

Boženík mení farby: Odteraz bude červeno - biely

Vedenie MŠK Žilina na konci zimného prestupového obdobia sfinalizovalo prestup 20-ročného odchovanca MŠK Žilina Róberta Boženíka. Rodák z Terchovej, ktorý v MŠK pôsobil od svojich ôsmich rokov, prestupuje k 15-násobnému holandskému majstrovi - do Feyenoordu Rotterdam, keď podpísal zmluvu s Holanďanmi na štyri a pol roka.

27.01.2020 | 15:23

Športový manažér Karol Belaník potvrdil, ze snaha aktuálne 3. tímu tabuľky holandskej Eredivisie bola veľká. Robo trénoval so šošonmi v Al Hamriyah do piatku, cez víkend sa už podrobil v Holandsku lekárskym testom a v pondelok oficiálne podpísal nový kontrakt.

"Robo s nami odletel aj na sústredenie do Emirátov, v piatok došlo k definitívnej dohode klubov, a tak mohol odcestovať do Feyenoordu na lekársku prehliadku, ktorá bola, samozrejme, pozitívna. Následne ešte pricestoval domov do Žiliny kvôli detailom a v pondelok sa stal už definitívne hráčom Feyenoordu, keď s ním podpísal zmluvu. Odchádza do tradičného, historicky veľmi známeho klubu v Holandsku. Bola to aj jeho vysnívaná destinácia, preto mu želám veľa šťastia, aby sa mu darilo, aby si zvykol na konkurenčné prostredie, a to nielen hráčske, ale i fanúšikovské. Prichádza v rozbehnutej súťaži, o to zložitejší bude jeho príchod, ale veríme, že sa s tým popasuje," myslí si Karol Belaník.

Ďalším veľkým prestupom nášho odchovanca, vôbec prvým do krajiny tulipánov, sa znova potvrdzuje oprávnenosť filozofie šošonov. Hoci Robovému odchodu predchádzali viaceré nešťastné, medializované rozhodnutia, športový manažér verí, že mu v budúcnosti pomôžu.

"Veci, ktoré boli v minulosti, mu hádam pomôžu a nabral nimi nové skúsenosti. Je mladý a niektoré veci nevnímal optimálne. V zásade sme však ako klub chceli pre neho iba to najlepšie, chceli sme mu umožniť prestup do ligy, kde má šancu presadiť sa. Napriek tomu mu úprimne želáme veľa šťastia, nech sa mu darí a nech nám robí radosť. Je to odchovanec našej akadémie a má všetky predpoklady pôsobiť na tejto pozícii aj v reprezentačnom výbere. Všetko záleží na ňom, ako sa presadí v novom klube."

O záujme viacerých európskych klubov sa popísalo dosť, vedenie však kládlo dôraz na jeho možný posun.

"Aj verejnosť vnímala záujem iných klubov, ale my sme v tomto smere vnímali, že Feyenoord išiel za prestupom Roba dôsledne a dôkladne a napokon sa mu to podarilo už teraz v zime. Ešte raz mu želám veľa šťastia a dobrú športovú formu. Hoci sa mu v poslednom období darilo strelecky viac v reprezentácii, v Žiline zanechal kvalitný dojem, istú stopu a odohral dobré stretnutia, takže potenciál tam určite je. Verím, že sa mu podarí kvalitou holandskej súťaže a kvalitou spoluhráčov napredovať výraznejšie a lepšie. Budeme sledovať jeho vystúpenia a verím, že nám v budúcnosti prinesie ešte veľa radosti," dodáva na záver športový manažér MŠK Karol Belaník.

Autor: - r -

Zdroj: MŠK Žilina

Foto: Feyenoord Rotterdam oficiálna stránka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod