Žilinský Večerník

19. máj 2024 | Gertrúda
| 5°C

Spravodajstvo

Brigáda na Frambore: pribudli desiatky nových stromov

Uplynulú sobotu sa na žilinskom Frambore opäť vo veľkom pracovalo. V parku sa stretlo približne tridsať dobrovoľníkov. Sadili nové stromy.

02.11.2023 | 11:07

Historické územie pod žilinskou estakádou, ktoré dobrovoľníci neúnavne revitalizujú, je opäť o niečo zelenšie. Počas októbrovej brigády vysadili celkovo 27 druhov pôvodných slovenských drevín. Energia a chuť ľudí do práce ukázali, že za pomerne krátky čas je možné urobiť poriadny kus práce.

 

Park ožíva

„Teší ma, že prišlo tak veľa ľudí. Celý priestor postupne zveľaďujeme. S manželom sem chodíme vždy, keď môžeme. Ja väčšinou trhám burinu a venujem sa kvetom. Je tu ešte veľmi veľa práce, ale keď si predstavíte, čo tu bolo v minulosti, tak je to obrovský pokrok. Vnímajú ho aj ľudia, ktorí sa sem chodia prechádzať. Neraz mi povedia, ako sa im tu páči, a to človeka motivuje,“ rozpráva Karin Holičková, miestna obyvateľka.

Od začiatku revitalizácie pribudlo v parku už vyše sedemdesiat stromov. Územie je živšie a krajšie aj vďaka mnohým kvetom či rastlinám. „Budúci rok plánujeme doplniť ešte desiatku stromov a územie bude plne pokryté stromami,“ dopĺňa Ján Rzeszoto z Občianskeho združenia Žilinský skrášľovací spolok.

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod