Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| 1°C

Príspevky čitateľov

Budúci novinári sa prišli inšpirovať do našej redakcie

Vždy je milé, ak rôzne školy prejavia záujem si prísť pozrieť našu redakčnú prácu v Žilinskom večerníku. Tentoraz okrem malej prehliadky sa žiaci z Montessori School Žilina rozhodli aj inšpirovať, keďže majú v pláne založiť svoj vlastný školský časopis.

10.04.2023 | 17:48

Nie je to typická základná škola, no už podľa prvotného pocitu nám niečo hovorilo, že títo žiaci pracujú totálne odlišnými metódami. Celý projekt tvorby novín je na ich pleciach, pani učiteľa Silvia, ktorá ich sprevádzala, len dotvára celý kolorit a zvedaví mladí novinári kladú nášmu šéfredaktorovi jednu otázku za druhou. „V minulosti bolo bežné, že do redakcie prišli rôzne školy. Tentoraz to bolo pekne strávená hodinka, kde mladá generácia sa pýtala rôzne zaujímavé otázky. Najviac ma v pozitívnom slova zmysle zaskočili otázky o politike, vplyvoch politikov na novinárov a celkovo tieto deti boli rozhľadené a sú určite našou budúcnosťou,“ prezradil šéfredaktor Juraj Vnuk.


 

Deti nám sľúbili, že svoje prvé vydanie svojho školského časopisu  nám prídu ukázať a my ho potom určite ukážeme aj vám. Ak by aj vaša škola (základná, stredná) chcela prísť na podobnú exkurziu, tak nás pokojne kontaktuje na [email protected]. Budeme sa vás tešiť, pretože deti sú naša budúcnosť.

Autor: - r -

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod