Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 5°C

Spravodajstvo

Byskobystričan (37) si robil drogový biznis v Žiline: Skončil v rukách polície, FOTO

Polícia v Žilinskom kraji naďalej pokračuje v akciách zameraných na eliminovanie drogovej trestnej činnosti. V jej rukách skončil ďalší drogový díler.

19.11.2019 | 08:37

V rukách žilinských policajtov skončil v uplynulých dňoch 37 ročný Martin z Banskej Bystrice. Podľa zistených informácií si mal zadržaný Martin od polovice roku 2018 zadovažovať drogu „pervitín” a túto po predchádzajúcej telefonickej dohode so ziskom predávať drogovo závislým osobám v meste Žilina a okolí. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ SR v Žiline Jana Balogová.

Drogu mal 37 ročný Martin prechovávať podľa polície aj v mieste prechodného bydliska v Žiline. "Počas domovej prehliadky policajti našli a zaistili mikroténové vrecko s obsahom kryštalickej látky, zelenú sušinu a dve tabletky. Zaistené látky boli zaslané na kriminalistickú expertízu. Podľa výsledkov predbežnej kriminalistickej expertízy v zaistenej kryštalickej látke bola zistená prítomnosť účinnej látky metamfetamínu a dimetylsulfónu. Zaistené množstvo kryštalickej látky predstavuje minimálne 248 jednorazových dávok drogy," uviedla Jana Balogová.


"Martina (37) vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva PZ v Žiline obvinila zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania nimi. Obvinený je stíhaný väzobne," dodala na záver hovorkyňa KR PZ SR v Žiline.

Autor: - r -

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod