Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 2°C

Spravodajstvo

Cestári mali napilno aj na Hornom Považí: Starosti narobil Makov i Kolárovice

Martin svoje tohtoročné sľuby dodržal. Cestári vyšli do terénu v nedeľu 10. novembra, nakoľko zima už konečne zaklopala na dvere našich ciest.

11.11.2019 | 14:14

Ako informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Martina Remencová, na území ŽSK miestami napadlo aj viac ako desať centimetrov snehu. "Kým vlani zasahovali cestári už na konci septembra, tento rok zaklopala zima na dvere o čosi neskôr. Prvýkrát zasahovali cestári Správy ciest ŽSK 1. novembra na Čertovici v Nízkych Tatrách. Do terénu opäť vyšli v nedeľu a v pondelok (10. - 11. novembra), kedy počas dvoch dní najazdili takmer 800 výkonových kilometrov a spotrebovali takmer 80 ton posypového materiálu," uviedla hovorkyňa.

V nedeľu v popoludňajších a večerných hodinách spôsobilo podľa  Remencovej husté sneženie na vyššie položených cestách Oravy pravé zimné podmienky. Na horských priechodoch pripadlo miestami aj viac ako desať centimetrov snehu. "Snežilo však z každom z piatich regiónov Žilinského kraja, najviac však na horských prechodoch Makov a Oravská Lesná, či Kolárovice a Rovná Hora," doplnila hovorkyňa ŽSK.

"V týchto hodinách sú župné cesty zjazdné. Pracovníci a technika v strediskách Správy ciest ŽSK ostávajú naďalej v pohotovosti, aby v prípade potreby zasiahli a zabezpečili bezpečný prejazd na cestách v správe župy," uzavrela Martina Remencová.

Informácie o zjazdnosti ciest môžu vodiči získať na webovej stránke Správy ciest ŽSK (www.sczsk.sk) v časti „Zjazdnosť.“

Autor: - r -

Foto: ŽSK

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod