Žilinský Večerník

5. máj 2024 | Lesana, Lesia
| 6°C

Z regiónu

Cestu v Terchovej opravia do konca roka

Posledné roky boli pre motoristov v Terchovskej doline pomerne náročné. Žilinský samosprávy kraj (ŽSK) pokračoval v prácach na cestách aj túto sezónu. A ešte neskončil.

06.11.2023 | 09:00

Cesta s označením II/583, ktorá vedie zo Žiliny smerom na Terchovú a pokračuje až do Párnice na Orave prešla v nedávnom období veľkou rekonštrukciou. Práce na niektorých úsekoch by však mali byť hotové už do konca tohto roka, ale na niektorých úsekoch sa bude pracovať aj naďalej.

Počas tohtoročnej sezóny cestári nezaháľali, v úseku od križovatky Varín po začiatok obce Párnica boli realizované práce na rekonštrukcii 7 mostov, 15 rúrových priepustov, oporných múrov v celkovej dĺžke 420 m a úprave povrchu asfaltového krytu vozovky v celkovej dĺžke cca 11 km, vrátane spevnenia krajníc, zabezpečenia výmeny oceľových zvodidiel a úprav odvodnenia priekop.

V súčasnosti motoristi spomaľujú najmä v úseku Terchová – Biely Potok. Práce na budovaní oporného múru by však mali byť realizované do konca tohto roka. „Na budúci kalendárny rok sú v pláne výmeny oceľových zvodidiel v dĺžke cca 5 km a vodorovného dopravného značenia na ostatných úsekoch predmetnej komunikácie,“ priblížila plány do budúcnosti Eva Lacková, hovorkyňa ŽSK.

Kompletné náklady na rekonštrukciu vybraných mostov a úsekov cesty sú v objeme 7,3 milióna eur s DPH.

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod