Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 12°C

Spravodajstvo

Charitatívny tenisový turnaj naplnil svoje poslanie: Vyzbierané peniaze pre nemocnicu i malú Karinku

Už druhý ročník turnaja tenisových amatérov a športových osobností napísal svoju pomyselnú bodku odovzdávaním šekov z charitatívnej tomboly. Konečná suma v hodnote 2700 eur sa rozdelila rovným dielom na potreby žilinskej nemocnice i malej bojovníčky Karinky z Kysuckého Lieskovca.

06.09.2022 | 08:38

VEĽKÁ POCTA PRE NEMOCNICU

Prvú časť finančného výťažku organizátori venovali na oddelenie traumatológie žilinskej nemocnice. Pri odovzdávaní šeku to nebol pre lekársky tím pod vedením primára Juraja Kaciana ľahký deň pre množstvo zložitých operácií, preto nás prvotne zaujímalo, aké aktuálne radosti pociťuje samotný primár vo svojom pracovnom živote. „Som obklopený skvelými ľuďmi a do práce sa teším, pretože personál pod mojím vedením je naozaj lojálny, kvalitný a plní si svoje povinnosti. Rovnako máme dôveru pacientov, lebo k nám chodia prakticky z celého Slovenska, čo ma teší.“ Výber traumatológie nebol náhodný, pretože na tomto oddelení pracuje lekár žilinských hokejistov i futbalistov Jaroslav Hanulák, ktorého hráči, vedenie klubov i fanúšikovia jednoducho milujú. Jeho prínos pre oddelenie vyzdvihol aj primár Kacian. „Jarka poznám dlho, spolu sme sa stretávali na operačnej sále, kde začínal ako sanitár. Vždy som hovoril, že klobúk dole, ako zvládol medicínu, pretože štúdium musel zvládať v náročnejších podmienkach. Popri dennom štúdiu pracoval na našich operačných sálach v službách počas víkendov. Naša práca je náročná, aj Jaro musí odslúžiť päť - - šesť služieb mesačne a popri tom sa ešte venovať činnosti v športových kluboch. Dohodli sme sa, že to nesmie byť na úkor práce, ale Jaro to skvele zvláda. Ako lekár má prehľad a prácu sa snaží vykonávať poctivo. Klobúk dole aj pred ním.“ Konečná suma 1350 eur bude putovať na pomoc pacientom, bližšie vysvetlil šéf žilinskej traumatólogie. „Milo ste nás prekvapili, v prvom rade obrovské ďakujeme. So športovcami je zo všetkých medicínskych odborov dominantne viazaná práve traumatológia, takže ste sa tak pomyselne trafili. Tieto finančné prostriedky použijeme v prospech pacientov. Budú to pomôcky, ktoré nám uľahčia činnosť v poskytovaní zdravotnej starostlivosti v rámci hospitalizácie. Pre mňa osobne je to pocta, že naše oddelenie bolo vami vybrané a snáď aj takáto činnosť bude mať od vás ďalšie pokračovanie v budúcnosti.“


 

DOBRÍ ĽUDIA NEVYMRELI

Svoj boj s nečakanou chorobou mozgu zvádza 8-ročná bojovníčka Karinka z Kysuckého Lieskovca. Jej vzácne ochorenie diagnostikovali pred ňou iba dvom dievčatám na Slovensku, avšak verí, že všetko napokon dobre dopadne. Finančný dar z turnaja v hodnote 1350 eur prevzala jej šarmantná maminka Miroslava. „Nikdy v živote som si nemyslela, že sa nájde toľko ľudí, ktorí nám pomôžu. Karinku čaká operácia mozgu a bude potrebovať sústavnú rehabilitáciu v špeciálnych centrách, ktoré sú drahé. Absolútne neviem, čo nás čaká. Som všetkým vďačná, lebo ťažko sa zvyká na tieto veci pomoci. Ja som nikdy nechcela dávať toto celé vonku, dotlačilo ma okolie k tomu, aby som s týmito starosťami išla vonku. Opakujem, že som rada za všetkých, ktorí nám pomáhajú. Ste skvelí a z celého srdca vám s mojou Karinkou ďakujeme.“ Ak by ste aj vy chceli Karinke pomôcť v neľahkom boji na ceste životom prispejte, prosím, na číslo účtu SK49 0200 0000 0031 1415 8651, VÚB BANKA.


 

NAJPODSTATNEJŠIA JE INŠPIRÁCIA

Charitatívny tenisový turnaj má za sebou vydarený druhý ročník. Po jeho premiére mohli organizátori odovzdať 1500 eur žilinskému futsalistovi Ľubošovi Čupkovi, ktorého pracovný úraz pripútal na vozík. Tentoraz sa im podarilo vyzbierať až 2700 eur, pričom tieto prostriedky venovali žilinskej nemocnici a malej Karinke z Kysuckého Lieskovca. „S obľubou hovorím pri mojej profesii, že my, novinári, nie sme kúzelníci, ale spoločne s Matejom Krškom a ostatnými spolupracovníkmi sa nám podarilo za 20 dní príprav vykúzliť skvelé veci. Rád opakujem pri našich charitatívnych aktivitách, aby toto slúžilo pre inšpiráciu nášho okolia. Preto verím, že aj vo vašom okolí nájdeme v sebe sily ako pomáhať druhým hocijakým spôsobom. A vôbec to nemusí byť športový turnaj, niekedy stačí milé slovo, pohladenie a skutočný prejav lásky. Rád by som poďakoval každému, kto prispel finančne na náš turnaj a tým sme pomohli tým, ktorí to skutočne potrebujú,“ dodal organizátor tenisového turnaja Juraj Vnuk, šéfredaktor Žilinského večerníka.


 

Autor: - r -

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod