Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 1°C

Šport

Charitatívny tenisový turnaj prilákal okrem amatérov aj športové hviezdy

Skvelá zábava, bohatá tombola, pohodička na každom kroku a nezištná pomoc. To boli najzásadnejšie momenty z víkendového charitatívneho turnaja tenisových amatérov a športových osobností v Kysuckom Novom Meste. Výťažok z tomboly poputoval pre žilinského futsalistu Ľuboša Čupku, ktorý rehabilituje po vážnom pracovnom úraze v Kováčovej.

03.08.2021 | 07:00

TITUL UCHMATLA NAJVäČŠIA HVIEZDA

Turnaj bol plánovaný pre žilinských tenisových amatérov priamo v Žiline, no napokon ťah sa rozhodnúť pre tenisovú halu v Kysuckom Novom Meste sa ukázal ako správny. „Dlho sme o tom diskutovali, no počasie nám dalo za pravdu. Sobotu dosť vytrvalo pršalo, našťastie sme mali dva kryté kurty v hale a turnaj sa uskutočnil,“ hovoril autor myšlienky Matej Krško zo Žiliny. Organizátori prilákali na dolné Kysuce zvučné mená ako napríklad tenistu Karola Becka, hokejistov Rastislava Konečného, Daniela Gachulinca, Františka Skladaného, Miloša Romana, Tomáša Haranta, futsalistu Tomáša Drahovského, futbalistu Ivana Kozáka či paratenistu Tomáša Masaryka. Spolu 17 párov bojovalo až do večerných hodín o celkový triumf. Ten uchmatol pár Tomáš Takáč/ Karol Beck. „Vždy, keď môžem podporiť takéto veci, tak prídem. Bolo skvele, určite prídem aj o rok,“ dodal niekdajší tenista Karol Beck a zároveň aj víťaz turnaja. Druhé miesto brala dvojica Filip Forró/Martin Hadač a tretí skončili Ondrej Rusnák/Lukáš Kysucký. Sprievodnou akciou bola súťaž o najrýchlejší servis, kde vyhral Juraj Závodský s rýchlosťou 167 km/hod v doplnkovom rozstrele nad Lukášom Kysuckým.


 

LÁKADLOM BOHATÁ TOMBOLA

Organizátorom sa podarilo pripraviť si až 27 hodnotných cien do tomboly, pričom jeden tombolový lístok v hodnote 5 eur putoval na transparentný účet žilinského futsalistu Ľuboša Čupku. Prítomní diváci ako aj hráči dokopy prispeli v tombole na dobrú vec sumou 1180 eur. „Nesmierne si to vážim, že ste spravili toto pre mňa. Poteší aj dobré slovo, nádej a vidieť toľko srdečných ľudí pokope si zážitkom pre mňa i celú rodinu,“ povedal dojímavé slová samotný Čupka, ktorý prišiel na turnaj pozrieť so svojou manželkou i dvomi rozkošnými dcérkami. Futbalové dresy Petra Pekaríka, Lukáša Čmelíka, Zdena Štrbu, Mareka Hamšíka či hokejistov Františka Skladaného, ale aj Miloša Romana zahriali pri srdci nejedného priaznivca.


 

POMÁHAŤ SI JE KRÁSNA VEC

Celkovú čiastku organizátori v priebehu tohto týždňa odovzdali na transparentný účet a sľubujú, že v podobných aktivitách budú pokračovať aj naďalej. „Nikdy nevieme, čo sa môže aj nám stať. Každý jeden na turnaji prežil pekný deň, bolo to milé, priateľské a srdečné. Teší ma, že nezištná pomoc športovcov športovcovi sa ukázala ako normálna a krásna vec zároveň. Rád by som v mene organizátorov poďakoval partnerov akcie, sponzorom, športovým hviezdam za skvelú akciu a všetci, čo ste pomohli ste pre nás obrovskí frajeri. Ďakujeme,“ s hrdosťou v hlase dodal organizátor Matej Krško.


 


 

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod