Žilinský Večerník

8. máj 2024 | Ingrida
| 13°C

Šport

Chlapci, zažite skvelý šampionát

Viac než len veľká výzva. Hrdosť, obrovská pocta, ale aj záväzok a dávka zodpovednosti pre celé futbalové Slovensko. Už od tohto týždňa oči všetkých futbalových priaznivcov budú sledovať svetový šampionát pre kategóriu U 17 v Spojených arabských emirátoch. Jadro tímu je tvorené hráčmi MŠK Žilina. Pred odletom sa päť žilinských nádejí podelilo o svoje pocity pred majstrovstvami sveta. Chlapci, držíme vám palce, pripravte nám minimálne toľko radosti ako pri európskom turnaji!

15.10.2013 | 08:54

Denis Vavro: „Každý hráč, ktorý tam pocestuje, sa musí tešiť, lebo je to veľký turnaj, je to vyvrcholenie prípravy tímu, ktorý je už dva roky spolu. Brazília bude pre mňa osobne najťažšia prekážka, ale pre mňa je dôležité zdolávať ťažkých súperov, lebo len tak sa môžeme zlepšovať. Budeme hrať s nimi otvárací zápas a asi budem mať aj trému. Svojimi výkonmi by som chcel nadviazať na úspešné ME na Slovensku a pridať aj to, čo som sa naučil v klube MŠK Žilina počas ligových súbojov. Som rád, že sme v tíme piati Žilinčania, každý z nás musí chytiť šancu do rúk. Či nastúpime všetci piati v jednom zápase? Neviem, je to na trénerovi, bolo by to pekné.



Martin Slaninka: „Teším sa. Ideme tam prekvapiť, ale verím, že môžeme postúpiť zo skupiny. Pri žrebe boli veľké emócie, keď som sa dozvedel, že hráme proti Brazílii, súperovi najväčšieho rangu. Verím, že sa mi podarí zopakovať ME a hádam vo svojich výkonoch aj niečo pridať. Bolo by dobré streliť aj góly, aspoň jeden, dva... Na ME som naskakoval do zápasov, verím, že v SAE to môže byť aj iné, ale je to na trénerovi. MS mi určite pomôžu v raste a to, že sme tam piati zo žilinskej akadémie, svedčí o dobrej práci celého klubu MŠK Žilina. Určite sú v akadémii aj ďalší dvaja - traja hráči, ktorí by pokojne mohli byť reprezentanti. Budeme si musieť dať pozor na klímu a na pitný režim, to bude v úvode turnaja najdôležitejšie. Chalani z A tímu nás pred odchodom podpichovali, aby sme s Brazíliou veľa neprehrali, ale my sme im povedali, že tam ideme vyhrávať.



Lukáš Čmelík: „Kto by nebol rád, že si môže zahrať na majstrovstvách sveta? Pre nás je len dobré, že sa nám to podarilo už teraz. Verím, že svojimi výkonmi ukážeme celému svetu, že Slovensko je futbalová krajina.“



Andrej Kadlec: „Veľká zodpovednosť a neskutočná radosť. To sú moje aktuálne pocity. Chceme sa čo najlepšie pripraviť a spoliehať sa na úžasný kolektív. Ak zahráme dobre proti Brazílii, máme šancu na veľké výsledky.“



Miroslav Káčer: „Teším sa ako malý chlapec. Ideme s cieľom si užiť šampionát a chceme ukázať pravú futbalovú radosť.“



Prípravný zápas v Emirátoch: Slovensko U 17 – Uruguay U 17 2:1 (1:0), góly: 24. Čmelík, 73. Hromada.



Program skupiny:

17. október o 15.00 h:
Slovensko – Brazília,

20. októbra o 15.00 h: Slovensko – Honduras,

23. októbra o 18.00 h: Slovensko – SAE.



Do osemfinále postúpia prvé dva tímy z každej zo šiestich základných skupín a štyri najlepšie krajiny z tretích miest.
 

Juraj Vnuk
Snímka MŠK Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod