Žilinský Večerník

3. máj 2024 | Galina
| 15°C

Hobby

Čo by nemalo chýbať na vašej terase?

Stavba domu je zdĺhavý proces, na ktorého koniec sa bezpochyby teší každý, kto sa do neho pustil. Alebo aspoň na dobu, keď už bude riešiť „len“ exteriér a teda záhradu, zatiaľ čo interiér už bude vhodný na bývanie.

13.10.2023 | 17:00

Interiér je hotový, poďme na exteriér. Samozrejme, niektoré „exteriérové“ záležitosti sa riešia skôr, napríklad výber z ponuky betónových žúmp Žilina ak nie je možné pozemok pripojiť na kanalizačný systém. A samozrejme, našli by sa aj ďalšie takéto veci.

Ale keď už príde na rad napríklad pokladanie odolných terasových dosiek, je to väčšinou znak toho, že stavba je obývateľná a už sa riešia „dodatočné“ časti exteriéru. Vtedy už je možné zvoľniť tempo a všetkému sa venovať naozaj dôkladne. Aj tej terase.

Prvoradé je sedenie

Čo by na terase nemalo chýbať? V prvom rade treba vyriešiť sedenie, minimálne pre všetkých členov domácnosti a prípadne aj miesta naviac ak bude terasa pravidelným miestom konania rodinných, či kamarátskych stretnutí. V súčasnosti je ponuka záhradného nábytku skutočne široká. Od praktických záhradných lavičiek po sedacie súpravy, ktoré môžu takmer konkurovať tým interiérovým. Vybrať si tak rozhodne nebude problém.

Nezabudnite však aj na miesto pre seba, ktoré vám poslúži, keď budete tráviť čas na terase osamote, napríklad v spoločnosti dobrej knihy. Na takéto chvíle sa skvelo hodí štýlové závesné kreslo, ktoré sa stane vašim osobným „hniezdom relaxu“.

Ochrana pred výkyvmi počasia a ďalšie doplnky

Sedieť už je kde, teraz sa treba postarať o to, aby chvíle na terase neprekazili výkyvy počasia. Možností je tiež viacero: záhradné slnečníky, markízy, či luxusné pergoly, ktoré posunú každú terasu na úplne novú úroveň. Obzvlášť to platí ak k pergole pridáte aj systém kompletného uzavretia terasy, vďaka ktorému vám vznikne akoby ďalšia miestnosť.

A čo rôzne doplnkové zariadenie terasy? Určite sa vám hodí osvetlenie, aby ste si mohli čas na terase vychutnávať aj po západe slnka. Ak chcete ďalej predĺžiť čas, ktorý môžete tráviť na terase, mali by ste sa poobzerať aj po vhodných ohrievačoch. A v prípade, že chcete, aby vaša terasa bola skutočne „high-tech“, môžete pridať aj vychytávky typu bluetooth reproduktory a podobne.

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: ilustračná snímka: Daniel Beckemeier / Stock.adobe.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod