Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 1°C

Zaujalo nás

Ďalšie veľké gesto! Bojovník z Oktagonu zmobilizoval ľudí, aby šili rúška do žilinskej nemocnice

Ocitli sme sa v pohnutých časoch, ktoré sú však svedectvom toho, že z ľudí sa ľudskosť nevytratila a keď je nám ťažko, vieme si navzájom pomôcť. V čase svetovej pandémie podali pomocnú ruku aj MMA bojovník Gábor Boráros, jeho priateľka Monika Jakliová a ich spoločná manažérka Nina Sedláková.

25.03.2020 | 14:00

Médiá a sociálne siete sú v súčasnosti plné správ o tom, ako sa ľudia mobilizujú, aby pomohli druhým. Vo veľkom sa šijú rúška pre rizikové skupiny ľudí, ako sú dôchodcovia či zdravotníci.

Nedávno manažérku MMA fightera Gábora Borárosa (Oktagon) a jeho priateľky Moniky Jakliovej oslovila kamarátka z neurológie v Žiline. Obrátila sa na ňu s prosbou, či jej pomôže prezdieľať príspevok na sociálnych sieťach, že im na oddelení chýbajú ochranné rúška.


„Okamžite som súhlasila a po dohode s vedením nemocnice som do toho zapojila aj Gábora a Moniku. Napriek tomu, že sú z Dunajskej Stredy pomoc pre zdravotníkov v Žiline neodmietli. Opakovane dávame výzvu cez sociálne siete a začali sa nám ozývať dobrí ľudia, krajčírky, firmy a naši sponzori," uviedla manažérka MMA zápasníka Gábora Borárosa Nina Sedláková.

Rúška okrem neurológie poskytli aj ďalším oddeleniam žilinskej nemocnice a v rozdávaní pokračujú. 

„Niektorí ľudia idú priamo do nemocnice, aby nehrozilo žiadne zneužitie. Veľmi nás to dojalo - pomoc krajčírok, ktoré zvolávajú svoje kolegyne na pomoc. Touto cestou sa chceme poďakovať vedeniu nemocnice, ktoré nám umožnilo pomôcť ľuďom a ukázať tak silu marketingu, firmám, ľuďom za zdieľanie a hlavne krajčírkám, ktoré sadli za stôl a šili. Táto výzva stále pokračuje. Budeme veľmi radi za akúkoľvej pomoc," dodáva Nina Sedláková.

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod