Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 7°C

Šport

Detský Fed Cup pre mladé Žilinčanky začal výborne

Počas víkendu sa na tenisových kurtoch TK Žilina uskutočnilo oblastné kolo detského Fed Cupu dievčat do 10 rokov. Štyri žilinské tímy postúpili s prehľadom do ďalších bojov.

08.09.2020 | 10:40

Za účastí 25 dievčenských tímov z celého regiónu sa hralo na žilinských kurtoch v 8 základných skupinách. Z každej skupiny postupovali dvaja najlepší do ďalších 4 postupových skupín. Prví dvaja v posledných skupinách postúpili do regionálneho kola. „Od náš štartovali 4 dievčenské tímy. Všetky 4 naše tímy postúpili do regionálneho kola, ktoré sa uskutoční o dva týždne. Deti si zahrali množstvo vyrovnaných zápasov, nabrali nové skúsenosti do budúcich tenisových turnajov. Naše dievčatá naplno bojovali, súperkám nedali nič zadarmo, o čom svedčia aj výsledky. Takisto si to naše tímy užili, povzbudzovali sa navzájom a žili tenisom. V mene klubu im ďakujem za predvedené výkony a tešíme sa na regionálne kolo. Chlapci bojovali v Prievidzi, za účasti 26 tímov. TK Žilina reprezentovali takisto 4 tímy, avšak len jednému tímu sa  podarilo postúpiť do regionálneho kola,“ zhodnotila pre náš týždenník vydarené podujatia z pohľadu Žiliny trénerka Veronika Blašková.

 

TK Žilina na domácom turnaji reprezentovali: Simona Novotná, Nina Čaplovičová, Lilien Šmáriková, Sofia Koščová, Lilien Kubalová, Alexandra Capandová, Ella Valková, Simona Ružičková, Sofia Ružičková, Lujza Záhorcová, Petra Klieštiková, Amia Holienková, Nela Podhradská.

Autor: - r -

Foto: Peter Ružička

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod