Žilinský Večerník

14. máj 2024 | Bonifác
| 11°C

Šport

Divina prišla s unikátnym nápadom pre futbalových fanúšikov: Každý zápas ich bude hostiť celebrita

Divácka vzbura v najnižšej súťaži. Nie je bežné, aby na zápasy tretej triedy chodili početné davy fanúšikov, ale po UNIZE či Turí sa darí robiť niečo dobré aj v Divine. Tamojší klub prišiel s originálnym nápadom, ako prilákať na štadión fanúšikov všetkých vekových kategórií.

14.09.2023 | 10:36

PREMYSLENÝ MARKETING NA DEDINE

Druhý domáci zápas futbalistov TJ Divina videlo na vlastné oči vyše 500 fanúšikov. Nie je to však dielom náhody, no zaujímavého marketingu. „Sľúbili sme, že každý domáci zápas budeme mať špeciálneho hosťa, teda k nám do dediny zavíta celebrita, ktorú všetci poznajú a bude naším exkluzívnym hosťom. Pred dvoma týždňami bol s nami MMA bojovník Samuel „Pirát“ Krištofič a tentoraz na víkendový zápas prišiel známy televízny kuchár Viliam Habo. Ohlasy verejnosti sú úžasné, takého návštevy sme nečakali. Zaevidovali sme 450 vstupeniek pre dospelých, a ak nim prirátame deti, tak sme určite presiahli 500 divákov,“ s hrdosťou v hlase nám prezradil podpredseda TJ Divina Jozef Badura (43), ktorý sa nezabudol poďakovať hlavným protagonistom tejto skvelej marketingovej myšlienky. „Robíme tieto veci vďaka obci v zastúpení starostu Martina Fronca a firme Ingastav. Chceme vytvoriť niečo špeciálne pre ľudí, aby na futbalový zápas chodili celé rodiny. Máme atrakcie pre mamičky s malými detičkami, každý zápas je bohatá tombola a proti Krasňanom sme predali 250 tombolových lístkov, pričom desať cien bolo v hodnote 700 eur. Ľudia sa neskutočne tešia, snažíme sa to robiť inak a hlavne sme radi za odozvu od fanúšikov.“ Do budúcnosti by mala Divina zabezpečiť viac organizátorov na domáce zápasy, pretože ak sa naplnia slová Baduru, tak štadión bude najbližšie praskať vo švíkoch. „Náš hlavný sponzor má silné kontakty, vždy niečo vymyslí a do budúcnosti na tretí domáci zápas by mal prísť hviezdny Atilla Végh. Nemôžeme to ešte definitívne sľúbiť, ale predbežne sme dohodnutí.“


 

NETAJA POSTUPOVÉ AMBÍCIE

Divina zatiaľ v lige neprehrala, na konte má tri výhry a s plným počtom bodov je na čele tabuľky. Pri formáte súťaže, kde do druhej triedy s určitosťou postúpia prvé dva celky, sa netaja snom ísť vyššie. „Ambície sú vysoké, teda pohrávame sa s myšlienkou postúpiť. Urobíme všetko preto, aby návštevy okolo 500 ľudí mohli sledovať vyššiu súťaž. Čakajú nás ťažké zápasy, už v piatok nám UNIZA vystaví zrkadlo.“ Pre dedinu sa čas nezastavil, no futbal sa stáva poriadnym lákadlom. „Celá dedina žije futbalom, máme skvelé mužstvo a ceníme si, že chodia kvôli futbalu,“ dodal Badura.


 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod