Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 1°C

Spravodajstvo

Do župných stredných škôl nastúpilo viac ako 5-tisíc prvákov

V stredu 2. septembra otvorilo brány 59 župných stredných škôl. Celkovo v Žilinskom kraji zasadlo po prvýkrát do školských lavíc 6231 stredoškolákov.

08.09.2020 | 11:10

Samosprávny kraj otvoril všetky svoje stredné školy aj so školskými internátmi a jedálňami či jazykovú školu. „Školy vyčlenili jednu miestnosť pre denne dochádzajúcich žiakov, ktorá bude slúžiť ako izolačná miestnosť. Školám sme rovnako odporučili vypracovať alternatívny rozvrh, resp. alternatívny program na vyučovanie predmetov (najmä seminárov, cvičení, náboženskej a etickej výchovy), v ktorých sa obvykle spájajú žiaci z viacerých tried tak, aby sa zabránilo spájaniu týchto žiakov,“ informovala riaditeľka odboru školstva a športu ŽSK Janka Školová. Používanie rúšok je podľa nej povinné v interiéri školy, na pracovisku praktického vyučovania a v školskom internáte.

 

Župa v tomto roku otvorila na piatich stredných školách nové odbory, napríklad v kraji jediná Stredná športová škola, organizačná zložka Spojenej školy v Žiline, začne vzdelávať talentovaných športovcov aj v oblasti informačných technológií v odboroch digitálne služby v športe a spracovanie dát v športe. „V rovnakej IT oblasti rozširuje ponuku vzdelávania Stredná priemyselná škola informačných technológií v  Kysuckom Novom Meste študijným odborom inteligentné technológie (experiment), ktorým reaguje na najnovšie trendy a požiadavky zamestnávateľov.“

Autor: - r -

Foto: archív M.R.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod