Žilinský Večerník

5. máj 2024 | Lesana, Lesia
| 21°C

Spravodajstvo

DPMŽ oslavuje 30 rokov

Dopravný podnik mesta Žiliny si tento rok pripomína 30. výročie svojho vzniku a pri tejto príležitosti bude dňa 25. novembra 2023 (sobota) mimoriadne vypravený autobus s číslom linky 93. Číslo linky má svoje opodstatnenie a nesie so sebou symbol v podobe roku založenia dopravného podniku (1993).

22.11.2023 | 12:45

Autobus typu Karosa B961 (s interným číslom 115) bude premávať po trase Železničná stanica – Kvačalova, DPMŽ – Hájik – Závodie – Hliny – Solinky – Vlčince – Autobusové nástupište, pričom bude určených päť foto zastávok, na ktorých si budú môcť cestujúci autobus odfotiť. Na linke č. 93 budú vykonané tri spoje s časmi odchodov o 11:00, 13:00 a 15:00 hod. zo zastávky Železničná stanica. Autobus pre nástup a výstup cestujúcich zastaví v každej zastávke uvedenej v cestovnom poriadku. 

Na palube mimoriadne vypraveného autobusu linky č. 93 sa o pohodlie cestujúcich postará sprievodný personál. Cestovanie na mimoriadnej linke bude síce pre všetkých cestujúcich bezplatné, avšak sprievodný personál bude záujemcom rozdávať dva typy pamätných cestovných lístkov distribuovaných špeciálne pri príležitosti 30. výročia vzniku dopravného podniku. Konkrétne pôjde o historický cestovný lístok s jasným odkazom na minulosť, ktorý si budú môcť cestujúci označiť na historickom označovači cestovných lístkov ako to bolo štandardom v roku 1993. Druhý cestovný lístok bude prezentovať súčasný grafický a technologický trend a bude obsahovať jubilejné logo. Cestujúci si ho budú môcť označiť na súčasnom označovači cestovných lístkov.

Autor: - r -

Foto: mesto Žilina

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod