Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 6°C

Šport

Dúbravka: „Chýba nám divácka podpora.“

Žilinský brankár analyzuje príčiny prehry v prvom jarnom domácom stretnutí

04.03.2013 | 13:37

Váš famózny brankársky výkon bol jediným svetlým momentom Žiliny, v čom vidíte príčiny prehry?
Verejnosť je zvyknutá, že v Žiline sa podávajú iné výkony. Moje zákroky by som určite vymenil za tri body. Každý hráč sa na zápas tešil, mali sme to v hlavách upratané. Nehrali sme aktívne od začiatku, náš výkon sa zlepšil až po inkasovanom góle. Mám pocit, že nám chýbala myšlienka prekvapiť defenzívu súpera. Ja som srdciar, za Žilinu sa vždy pobijem. Verím, že ostatní hráči to berú rovnako a neostanú slovami len v šatni. Musíme byť kritickí, v zápase sme neukázali vôbec nič.
Hosťujúcemu Hučkovi ste zmarili isté dva góly, chytená penalta bola výsledkom vašej intuície?
Pri prvej strele som videl, že hráč mal zakrytú pravú stranu a bude mieriť do ľavej šibenice, loptu som vyškriabal. Pri penalte som chcel vyčkať najdlhšie na nohách a znervózniť strelca, avšak pri prehre ma tieto zákroky až tak veľmi netešia. Pri prvom zákroku som si natiahol sval, po zápase som bol v opatere lekárov.
V kabíne po zápase vládla dusná atmosféra, bolo cítiť veľké sklamanie?
Každý z nás bol plný pocitov. Po zápase má každý horúcu hlavu, povedali sme si niektoré nedostatky. Verím, že tieto preslovy nebudeme musieť robiť často. Rozbor zápasu sa robí väčšinou po dvoch dňoch, poukážeme na chyby a budeme sa koncentrovať na najbližší duel v Prešove.
Vy ako hráči potrebujete diváka, veľmi vás mrzelo, že ste viackrát nepočuli povzbudzovanie domácich priaznivcov?
Odmalička som chodil na futbal a pozeral na štadióne svoje vzory. Včera sme boli v jednom veľkom kŕči, keby sa zomkli ľudia a začali fandiť..., ale to je len teória. Cítiť priepastný rozdiel pred dvomi, tromi rokmi a teraz, divácka podpora nám veľmi chýba. Prvotný impulz sú kvalitné hráčske výkony.
Čaká nás Prešov, na jeho ihrisku sa Žiline nikdy nehralo ľahko, očakávate skôr bojovný futbal?
Ja si dokonca nepamätám, či som na prešovskom štadióne niekedy vyhral. Vieme, že s Prešovom to bol vždy boj, tvrdý a agresívny futbal. Aj Prešov výrazne obmenil káder, je načase, aby sme si z Prešova priniesli víťazstvoil

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod