Žilinský Večerník

27. júl 2024 | Božena
| 10°C

Z regiónu

EMBEN: Robíme aj pridanú hodnotu pre spoločnosť, pretože ľudia nevyhadzujú stavebný odpad do prírody

Starostlivosť o životné prostredie je v súčasnosti veľmi citlivou témou. Na trhu v rámci žilinského regiónu sú aj spoločnosti, ktoré sa snažia nielen vytvárať zisk, ale myslieť aj na budúce generácie. Jednou z nich je aj spoločnosť EMBEN s.r.o. a tú nám predstavil majiteľ Ján Pavlus z obce Kysucký Lieskovec.

11.06.2024 | 11:00

Akým segmentom podnikania sa zaoberá vaša firma?

Podstatou fungovania našej spoločnosti je recyklácia stavebných odpadov a ich následné zhodnocovanie. Samotné recyklované kamenino či skôr stavebná suť sa dá ďalej zhodnotiť a používať na spätné zásypy a podsypy.


 

Na prvé počutie toto znie príliš zložito, darí sa vám v tejto dobe prilákať klientov, aby si vybrali práve vás?

Spoločnosť sa vyvíja, v tomto období je to už normálna vec, že ľudia sa naučili takmer všetko recyklovať. Laicky povedané starý dom zbúrate a následne to kamenivo použijete ďalej. Trh je v norme, niekedy tej práce nie je veľa a potom dva dni v kuse sa neviete zastaviť. Samozrejme, každému klientovi sme nesmierne vďační, že si vybral práve nás.


 

Sú aj ľudia v tomto smere zodpovednejší než v minulosti, keď sme často sledovali čierne skládky a niekedy až zdevastovanú prírodu?

Starostlivosť  o životné prostredie je veľkou témou, preto každý rok sa povedomie nielen o produktoch našej spoločnosti stupňuje. Ak si uvedomíme pridanú hodnotu v tom, že ľudia nehádžu stavebný odpad po roklinách či do prírody a využijú napríklad služby našej firmy, tak to je pridaná hodnota aj pre celú spoločnosť. Samozrejme, aj v tomto smere je potrebné neustále robiť osvetu.


 

Čo by ste zapriali čitateľom Žilinského večerníka a aj potencionálnym zákazníkom v rámci nášho regiónu?

Prajem všetkým hlavne pevné zdravie a špeciálne mladým ľuďom, aby sme rozhodli svoje staré domy či byty premeniť na niečo, inovatívne a zaujímavé. Potom si nájdu cestu aj k nám, kde sa im postaráme o jednu z častí ich zaujímavého procesu.


 

 

 

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod