Žilinský Večerník

19. marec 2024 | Jozef
| -6°C

Šport

EXKLUZÍVNE - Aféra Hovorka nabrala čudné rozmery: Hokejový útočník trénuje so žilinskou juniorkou

Bývalý kapitán tímu Vlkov Marek Hovorka (38) je formálne stále členom žilinského hokeja, no na ľade ho v súťažnom zápase nevidieť. Obe strany stále rokujú o ukončení zmluvy, pričom niekdajší slovenský reprezentant trénuje s juniorským tímom. Viac sme zisťovali v našom exkluzívnom materiáli.

31.01.2023 | 11:45

VYŠE DVOJMESAČNÁ TELENOVELA

Prvotnú informáciu o odchode Mareka Hovorku z tímu Vlkov mapovala naša športová redakcia už v polovici decembra, keď sa na ľade rodák z Dubnice nad Váhom už neobjavoval. „Samotný hráč a vedenie klubu vedú ešte finálne rozhovory, ako sa celá situácia uzavrie. Bližšie informácie pre fanúšikov zverejníme, keď bude formálne a právne ukončený kontrakt,“ prezradila nám 18. decembra 2022 PR manažérka Vlkov Dominika Mariňáková. Viac svetla fanúšikom v našom exkluzívnom rozhovore na začiatku nového roka 2023 priniesol šéf klubu Rastislav Chovanec. „Hovorí sa, že dvakrát nevstúpiš do tej istej rieky. Marek zanechal určitú stopu pri bronzovej sezóne, ale teraz obidve strany cítili zo spolupráce čosi iné a ďalej by som to nerád komentoval.“ Podľa Chovanca za tým nezhody s kanadským trénerom neboli. „Takto by som to nehovoril. Skôr boli iné očakávania hráča i klubu. Marek prišiel s tým, že nechce ďalej pokračovať a riešime právne kroky pri ukončení našej spolupráce.


 

 

OBE STRANY POD RÚŠKOM TAJOMSTIEV

Pozorní fanúšikovia žilinského hokeja si určite všimli, že počas jedného z januárových domácich stretnutí išli mladí juniori trénovať na vedľajšiu hraciu plochu a medzi nimi bol aj Marek Hovorka. Ihneď nám do našej redakcie na druhý deň prišlo viacero e-mailov či telefonátov, aby sme danú vec skúsili preveriť. Oslovili sme preto šéfa klubu Vlci Žilina Rastislava Chovanca. Naša otázka znela – stále je ticho ohľadom Mareka Hovorku, už ste sa s ním dohodli na ukončení zmluvy? „Situácia je stále v štádiu riešenia, zatiaľ sme sa nedohodli. Marek dostal od nás individuálny tréningový plán, na ľad chodí s tímom juniorky. Zmluvné náležitosti komunikujú medzi sebou právnici.“ Zaujímavý jav môže nastať po 15. feburári, keď musia byť pred play-off uzavreté súpisky tímov bez možnosti prestupov. Uvidíme ešte túto sezónu Hovorku na ľade v súťažnom stretnutí? „My informácie verejnosti poskytneme až keď dôjde k uzavretiu situácie, čo sa ešte nestalo. O ďalšom pôsobení sa nerozhodlo a je pravda, že čas sa kráti. K tejto téme som povedal nateraz všetko,“ doplnil v exkluzívnej reakcii pre Žilinský večerník Rastislav Chovanec. Danú situáciu sme overovali aj v tíme juniorov Vlci Žilina. „Marek Hovorka trénuje s nami už vyše dvoch týždňov. Svoje tréningové povinnosti si plní podľa stanovených kritérií,“ povedal nám asistent trénera juniorky Stanislav Škorvánek starší. Samotný hráč bol síce skúpy na slovo, ale svoju reakciu na aktuálny stav nám zaslal cez textovú správu. „Plním si tréningový plán, ktorý dostávam od vedenia Žiliny. Viac sa k tomu nechcem vyjadrovať.“ Podľa našich overených informácií z viacerých zdrojov nezávislých od seba môže za koncom Hovorku v tíme vyostrený konflikt s trénerom Jarrodom Skaldem. Marek Hovorka sa po tomto konflikte rozhodol, že nechce ďalej pokračovať v tíme. Nuž, aj takéto momenty prináša hokejový život, i keď treba jasne povedať, že mimoriadne kuriózneho charakteru zahaleného rúškom tajomstiev. Hovorka sa v drese Vlkov Žilina objavil v aktuálnej sezóne v 14 stretnutiach, kde mal bilanciu 5 gólov a 7 asistencií. Z pohľadu fanúšikov žilinského hokeja je pamätná jeho bronzová sezóna 2016/2017, kde v 64 zápasoch nazbieral 74 bodov.

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Daniel Stehlík - cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod