Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 2°C

Šport

EXKLUZÍVNE - Do Žiliny zavítal majstrovský pohár: Hokejové oslavy na rodnej hrudi sa vydarili

Odchovanci žilinského hokeja Patrik Rogoň (26) a Jakub Linet (33) prežili zlatú sezónu v drese majstrovských Košíc. Ako už býva tradíciou, majstrovský pohár si na jeden deň môže domov zobrať každý hráč z tímu, čo sa stalo v prípade dvojice Žilinčanov.

31.05.2023 | 17:11

K TITULU PRIBUDNE DCÉRKA

Patrik Rogoň si pamätá ako mladý chlapec jeden úspech s rodnou Žilinou, keď získal bronzové medaily. „Bolo to pod vedením trénera Milana Jančušku, no nehrával som zas príliš často a len som zbieral postupne skúsenosti s mužským hokejom,“ zaspomínal si na svoju medailu, pričom táto košická zlatá je už z iného súdka, no v kariére sa posúval v drese Nových Zámkov. Tam podľa vlastných slov získal najväčší titul života. „Vďaka hokeju som si našiel svoju manželku. Bola za tým pekná náhoda, lebo som si chcel so spoluhráčom urobiť faktúry, a keďže Alexandra pracovala pre firmu nášho majiteľa, tak som ju poprosil o heslo na Wi-Fi. Potom sme sa dali nejako do reči, minulý rok v lete sme mali svadbu a čoskoro čakáme prírastok do rodiny. Bude to dievčatko s menom Liana.“ Majstrovské oslavy v podaní Patrika Rogoňa prebehli v najbližšom kruhu, no potom zavítal na Bôrik do jedného podniku, kde to žilo viac než poriadne. „Som rád, že to mám za sebou, lebo stále dvíhať ten 31-kilový pohár, to vám je teda drina. Smejeme sa všetci, že stále sa niekto „hecne“ z ľudí a nosí ho všade za mňa. Samozrejme, toto sú krásne starosti, som nesmierne pyšný na celý tím, čo sme dokázali. Budúcu sezónu by som mal pokračovať v Košiciach, sme predbežne dohodnutí a čaká sa len na podpis.“ Metropola východného Slovenska po rokoch zažila majstrovské oslavy, tie podľa Rogoňa boli šialené. „Bol to verejný titul pre celé mesto, hotové šialenstvo. Na východe treba celú atmosféru len zažiť, ťažko to budem opisovať, lebo to sa nedá.“


 

SPOMIENKY DO KONCA ŽIVOTA

Žilinskú majstrovskú cestu prevzal na druhý deň Jakub Linet. Svedomitý útočník zažil v Košiciach najväčší úspech kariéry, z čoho mal, pochopiteľne, veľkú radosť. „Ďakujem všetkým, ktorí nám fandili. Moje oslavy s pohárom boli v kruhu rodiny, prišli aj kamaráti a celé sme si to užili. Sezóna bola náročná, ale víťazná, čo si budem pamätať do konca života. Predsa, byť majstrom Slovenska nie je rutina, treba to si to vážiť,“ hovoril tradične s dávkou pokory a skromnosti žilinský hokejový elegán s geniálnym myslením na ľade.


 

TRADIČNÁ CESTA DO ŠKOLY

V rámci nášho regiónu si uplynulý týždeň poťažkal pohár aj ďalší odchovanec žilinského hokeja Miloš Roman, ktorý v mladom veku prešiel do českého Třinca, čo sa ukázalo ako skvelý krok. Slovenský hokejový reprezentant sa aj túto sezónu tešil z majstrovského titulu, čo sa už  v jeho rodnom Kysuckom Novom Meste stáva tradíciou. „Každý titul je veľká vec, oslavy k tomu patria. Potešil som prítomnosťou deti v škole, snažil som sa pozerať s ľuďmi zápasy našich chlapcov na majstrovstvách na našom námestí a celkovo si užívam každý jeden prejav vďaky a uznania. Verím, že i ja inšpirujem ďalšie generácie mladých chlapcov, aby sa z nich stali hokejisti a Slovensko malo do budúcnosti silný tím,“ povedal nám Miloš Roman.


 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív J.L., M.R., Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod