Žilinský Večerník

27. júl 2024 | Božena
| 13°C

Šport

EXKLUZÍVNE - Miloš Roman dementuje fámy o KHL: Ďalšiu sezónu spojil s majstrovským Třincom

Štyri tituly v rade má na svojom konte rodák z Kysuckého Nového Mesta Miloš Roman (24). Po náročnej majstrovskej sezóne, o ktorej určite raz českí filmári natočia dokument, sme sa rozprávali v našom exkluzívnom rozhovore pre Žilinský večerník.

13.05.2024 | 19:25

Budete spomínať celý život na nedávno skončenú sezónu?

Určite, s chalanmi v kabíne sme sa smiali, že nasledujúcu sezónu príde Netflix s prosbou o natočenie filmu, lebo toto sa ani nedalo lepšie vymyslieť. Po poslednom zápase to bola neskutočná eufória, lebo vyhrať tri série po siedmich zápasoch je ťažko zopakovateľné. Pre mňa rozhodujúci gól v semifinále v Prahe bude spomienka na celý život.

Ako je možné zvládnuť 21 zápasov za taký krátky čas a pritom úspešne?

V tejto záťaži na to športovec nie je zvyknutý, ja som sa snažil na to nemyslieť a iba sa dobre vyspať, doplniť tekutiny. Telo sa však nemá šancu dať dokopy za taký krátky čas, no dejú sa zázraky a nám sa podaril. Po postupe do finále sme si hovorili, že prvý zápas v Pardubiciach bude brutálne ťažký, lebo na prípravu sme mali dva dni a my sme ho vyhrali. Sám tomu celému, čo sa nám podarilo, nerozumiem, ale som hrdý na celú organizáciu, že sme niečo také takmer dokonalo úžasné mohli zažiť.

Máte už štyri tituly českého šampióna v rade, máte ešte nejaké nápady, ako zaujímavo oslavovať?

Majstrovský pohár putuje ku každému hráčovi, ja ho vezmem do celého môjho rodného mesta a som rád, že hlavne deti na školách majú vždy neopísateľnú radosť. Musím doma spraviť nejakú špeciálnu vitrínu, lebo sa nám tie medaily parádne množia.

Nemrzí vás, že nie ste členom kádra slovenskej reprezentácie na tohtoročných majstrovstvách sveta?

Určite ako hokejista a športovec niekde v kútiku srdca ma to zamrzelo, no môžem si dopriať viac oddychu, lebo telo je ozaj ubolené. Som rád, že spoločne s priateľkou a spoluhráčom Patrikom Hrehorčákom sme sa vybrali do Ománu na dovolenku a potom sa nám začína príprava na novú sezónu.

V médiách sa prebleskli správy o vašom pokračovaní v ruskej KHL, je to pravda?

Nechcel som túto tému riešiť cez sezónu, lebo som dostal veľa správ nielen od novinárov, ale neodpovedal som sa a sústredil sa čisto na hokej. Neviem vám ani povedať, odkiaľ prichádzajú podobné správy, no tieto špekulácie viem vyvrátiť. Ďalšiu sezónu som sa dohodol s Třincom na pokračovaní úspešnej spolupráce, toto sme riešili už počas sezóny, takže žiadna iná liga nielen KHL nebola v hre. Úprimne, po tých článkoch sme sa všetci zasmiali, že kto tieto veci vymyslí...

Piatu sezónu budete v rovnakom prostredí, neláka vás to odísť napríklad na sever Európy?

Musí prísť ponuka, potom budem nad tým uvažovať. Treba mať na zreteli, že v rámci Európy má Třinec fantastické podmienky na rozvoj, navyše to mám kúsok domov a som hrdý byť piatu sezónu členom tejto organizácie. Som teoreticky v dobrom veku, budem rozmýšľať nad mnohými vecami, no musí prísť najprv ponuka.

Cestu z Kysuckého Nového Mesta do Třinca už musíte asi poznať naspamäť?

Tie cesty domov na Kysuce sú na samostatný príbeh, niekedy som šiel aj šesť hodín, no počas Vianoc to je super a viem do hodiny byť doma, ak potrebujem. Neberiem to už ani ako cestu, je to pre mňa normálna súčasť dňa, keď chcem ísť za rodinou či niečo si vybaviť. Na život v Třinci si nesťažujem, všetci tam fungujeme ako jedna veľká rodina a vieme oželieť nejaký atraktívnejší nočný život.

Stále nás fascinuje, že napriek úspechom nemáte žiadne hviezdne maniere, kedy prídu (smiech)?

Či niečo vyhráte alebo nevyhráte, stále chcem byť normálny chalan. Aj brata Michala k tomu viedli rodičia, za čo im zo srdca ďakujeme – a to je základ do ďalšieho napredovania v živote. Bez pokory toho sa veľa nedá dokázať.

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod