Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 5°C

Spravodajstvo

EXKLUZÍVNE - Patrik Groma kandiduje za primátora po tretíkrát: Žilina sa stala mestom premárnených príležitostí

Exkluzívne pre našu redakciu Žilinského večerníka potvrdil kandidatúru Patrik Groma (49), ten znova zabojuje o post primátora ako nestranícky kandidát s podporou koalície KDH i HLAS.

30.08.2022 | 08:10

ZÁSADNÉ PROBLÉMY SA NERIEŠILI

„Po veľmi dôkladnom uvážení budem kandidovať na post primátora. K rozhodnutiu prispela najmä skutočnosť, že za posledné štyri roky sa Žilina stala mestom premárnených príležitostí. Súčasné vedenie žilo len z projektov svojich predchodcov, zásadné problémy mesta – parkovanie, doprava, znečistenie mesta, letná a zimná údržba, hádky v zastupiteľstve – nevyriešilo. Rozhodol som sa kandidovať ako nestranník na kandidátke koaličných strán, u ktorých predpokladám, že budú súčasťou novej vládnej koalície. A keďže Žilina potrebuje prílev externých zdrojov, môže byť takáto kombinácia len výhodou“, vyjadril sa Patrik Groma exkluzívne pre náš týždenník. Program predstaví až po zapísaní do zoznam zaregistrovaných kandidátov.

 

PODPORA DVOCH STRÁN

Andrej Sočuvka predseda mestského koordinačného výboru KDH v Žiline sa ohľadom podpory Gromu vyjadril nasledovne: „Členovia KDH v Žiline si uvedomujú potrebu dynamického rozvoja Žiliny, a tiež potrebu širokej spolupráce pri jeho  rozvoji. Z tohto dôvodu sa KDH na základe doterajších rokovaní a v záujme všestranného rozvoja nášho mesta, dohodlo na podpore Patrika Gromu, ako kandidáta na post primátora.“ Okresný predseda HLAS – sociálna demokracia v Žiline Ľubomír Sečkár dodal. „Patrika Gromu sme sa rozhodli podporiť na základe dlhoročnej spolupráce a dobrých osobných skúseností, pracuje cieľavedome, efektívne a systematicky. Ide o vzdelaného človeka s viacročnou skúsenosťou vo vedení mesta a v manažérskych pozíciách, je v plnej miere politicky a finančné nezávislý čo je zárukou, že mestské financie budú využité transparentne. Činnosť, ktorú doteraz Patrik Groma vykonáva pre mesto dobrovoľne, je jasným svedectvom, že je srdcom Žilinčan a chce naplno využiť potenciál, ktorý toto krajské mesto má.“

 

SMER KANDIDÁTA NEVYLUČUJE

Oficiálne podanie kandidatúry je možné do dnešnej (utorok) polnoci 30. augusta. Nám sa podarilo zistiť, že o post primátora by mal zabojovať aj niekto zo strany SMER –SD. „Ešte táto vec nie je uzavretá. Môže sa stať, že bude kandidát, ale aj nie. Diskusie s potenciálnymi partnermi sú také, že ideme na časovú hranu. Buď si to potvrdíme, alebo nie,“ povedal pre Žilinský večerník Igor Líška, okresný predseda SMER –SD v Žiline. Okrem SMER-u je v hre aj jeden občiansky kandidát, a tak by konečné číslo v boji o post primátora sa mohlo zastaviť na čísle 8. Žilinčania si budú v najbližších komunálnych voľbách voliť okrem šéfa radnice aj 31 poslancov. Tieto mená volebná komisia zverejní v polovici septembra, konkrétne najneskôr 45 dní pred konaním volieb.

 

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod