Žilinský Večerník

19. marec 2024 | Jozef
| -6°C

Spravodajstvo

EXKLUZÍVNE - Topmodelka Andrea Verešová: Neustále som hrdá Žilinčanka

Vraj sa ženám vek nehovorí, no v tomto prípade je možné urobiť výnimku. Modelka Andrea Verešová (40), rodáčka zo Žiliny, oslávila len pred necelým mesiacom okrúhle jubileum, no telo bohyne si drží prakticky neustále. Počas oddychu v Chorvátsku si našla čas a odpovedala aj na otázky pre náš týždenník.

13.08.2020 | 17:35

Ako trávite tohtoročné leto spojené s koronakrízou? Nemáte obavy cestovať?

Isté obavy mám, preto sme radšej cestovali autom a snažíme sa dodržiavať všetky bezpečnostné opatrenia. Do Chorvátska jazdíme pravidelne každý rok, konkrétne do Poreču, kde deti trénujú na wakeboardoch a vodných lyžiach. Tentoraz sme však dostali pozvanie od kamarátov, ktorí vlastnia rodinný dom na Makarskej riviére. Priznám sa, že som dlho váhala, ale nakoniec som veľmi milo prekvapená, ako je tu nádherne. Som naozaj nadšená z krásneho prostredia, úplného súkromia, tyrkysového mora, skalnatých útesov a voňavých borovíc všade naokolo. Naposledy som tu bola, keď som mala asi 10 rokov a celkom rada som si pripomenula detské časy. Už chápem, prečo tu Česi a Slováci tak radi trávia prázdniny. Všade je nás tu plno.

Ktoré destinácie vás najviac fascinujú a ktoré by ste ešte chceli navštíviť?

Zistila som, že v Európe je toľko nádherných miest, ktoré som ešte nenavštívila a nepreskúmala, že je škoda jazdiť za dobrodružstvom až na koniec sveta. Nepochybujem, že je tam tiež nádherne, ale momentálne milujem objavovať malebné uličky historických miest Európy, prímorské prístavy Grécka, Španielska, Talianska a mne osobne je srdcu veľmi blízke Francúzsko. Možno aj vďaka tomu, že som študovala na belgickom lýceu a nejakú dobu som vo Francúzsku žila a pôsobila ako modelka. Nájdete tu naozaj nádherné kultúrne pamiatky, chutné jedlo, skvelé pitie a šarmantných ľudí, ktorí sa s vami vždy radi podelia o svoje zážitky a skúsenosti.

Ako často chodíte domov do Žiliny? Podarilo sa vám prísť do svojho rodiska tento rok?

Slovensko milujem. Domov sa veľmi rada vraciam tak často, ako je to len možné. Každoročne chodíme do Tatier alebo Vrátnej. Na Silvestra pravidelne jazdíme do Jasnej a na začiatku letnej sezóny do Bešeňovej. Často som pozývaná na rôzne natáčania alebo módne prehliadky. Pokiaľ je to možné, tak svoje pracovné povinnosti vždy rada spojím s návštevou rodiny v Žiline a v Bratislave.

Čo pre vás znamená Žilina? Keď sa ohliadnete za rôznymi mestami a ich atmosférou, je tá žilinská pre vás niečím špecifická?

Určite áno! Narodila som sa tu a prežila svoje detstvo aj mladosť! Navštevovala som Belgické lýceum. Na tieto časy vždy veľmi rada spomínam. Táto škola mi dala do života nielen skvelú jazykovú výbavu, ale aj dobrých kamarátov. Vždy budem mať na Žilinu krásne spomienky.

Kde v Žiline, respektíve jej okolí ste najradšej oddychovali?

Moji starí rodičia bývali v blízkosti Žiliny, kde boli krásne lesy a nádherná príroda. Tam sme trávili veľa času najmä cez víkendy. Chovali sme ovce a rôzny dobytok. Pamätám si, ako som svojim strýkom občas cez prázdniny pomáhala zvážať seno a poznávala som život na farme. S rodinou sme tiež veľmi radi chodili lyžovať do Vrátnej a na výlety do Terchovej.


 

Plánujete sa niekedy natrvalo usadiť v Žiline alebo si to neviete vôbec predstaviť?

Môj domov je tam, kde mám rodinu, tým myslím svoje deti a manžela. Momentálne je to Česko. Zvykla som si tu, pretože mám okolo seba ľudí, ktorých milujem a ktorým na mne záleží. V každom prípade bude moje srdce navždy patriť Slovensku a neustále budem hrdá na to, že som Žilinčanka!

Čím to je, že Žilina je akoby mekkou krásnych žien? V súťaži Miss Slovensko vyhrali titul už tri Žilinčanky (Verešová, Horečná, Franeková).

Áno, je to nesmierne zaujímavé. Síce sa traduje, že najkrajšie sú východniarky, ale asi to tak úplne nebude... Som rada, že sa aj Žilinčanky, moje rodáčky, dokázali presadiť a obhájiť svoje miesto vo svete šoubiznisu alebo v súťažiach krásy, ale aj ako skvelé diplomatky v zahraničí alebo modelky. Všetkým fandím a rada pozorujem ich úspechy.

 Odkedy ste sa stali najkrajšou ženou na Slovensku v roku 1999, modelingový svet sa výrazne zmenil. Ako to vnímate?

Napriek tomu, že je móda stále o nových štýloch v oblasti dizajnu a oblečenia a má za úlohu udávať nové trendy, vnímam, že sa časom veľa vecí zmenilo. V minulosti sa vyhľadávali predovšetkým profesionálne modelky, ktoré fotili kampane a reklamy do časopisov a televízie. V súčasnosti sa kvôli digitalizácii a rozsiahlej globalizácii presunula pozornosť klientov viac na oblasť sociálnych sietí a na Instagram. Viac ako profesionálne modelky dnes klienti vyhľadávajú známe osobnosti z radov hercov, spevákov a hlavne blogerov, ktorí získali svoj úspech len vďaka svojim fanúšikom na internete. Dnes sú už blogerky známejšie ako víťazky v súťažiach krásy. Všetko sa tak trochu otočilo. Keď som po svojom víťazstve v súťaži Elite Model Look prvýkrát vycestovala za fotením do Paríža, neexistovali smartfóny ani sociálne siete. Možno to znie až neuveriteľne, ale všetko sme si ešte museli prácne vyhľadávať na mapách, písali sme si dopisy. Teraz si zadáte miesto, kam sa potrebujete dostať a vyjde vám celá trasa. Ja som chodila po kastingoch s veľkým fotobookom v batôžku a s mapou v ruke som hľadala adresy klientov. Všetko bolo oveľa zložitejšie, ale naučila som sa byť samostatná a zodpovedná. Naučila som sa prebíjať životom a spoliehať sa sama na seba .


 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív A.V.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod