Žilinský Večerník

29. apríl 2024 | Lea
| 17°C

Šport

FANTÁZIA: Žilinské volejbalistky sú v semifinále: Už túto sobotu ich čaká prvý duel v Nitre

VA Žilina datuje svoj vznik na rok 2011 a zatiaľ na svoj najlepší výsledok si musela počkať dlhých 13 rokov. Po postupe do semifinále ženskej extraligy chcú ísť Žilinčanky ešte vyššie, v ceste im bude stáť Nitra. Séria sa hrá znova na tri víťazstvá a štartuje už túto sobotu 16. marca (sobotu) od 19.00.

13.03.2024 | 22:00

TRETÍ DUEL ŠTVRŤFINÁLE PLAY-OFF:

 

VA UNIZA ŽILINA – VK NOVÉ MESTO NAD VÁHOM 3:1 (23, 17, -22, 24) KONEČNÝ STAV SÉRIE: 3:0

Zostava a body: Kokolj 17, Glóriková 2, Popić 13, Viedenská 9, Cuartas 14, M. Kováčiková 11, liberka Kardošová (Kafková 0, Čurná 0, Jurišová 0). Tréner: Nemanja Ristić.


 

 

Nemanja Ristić, tréner: „Na prvý pohľad postup vyzeral ľahko, no som totálne emočne vyčerpaný. Tretí zápas nebol z našej strany ideálny, ak by sa zápas dostal do piateho setu, tak by to bolo pre nás nesmierne náročné. Rád by som poďakoval všetkým v klube, ale aj úžasným fanúšikom. Postupom sme určite nepovedali posledné slovo v ročníku, ideme bojovať o naše sny. Treba dať veľký kredit Novému Mestu, ich mladé hráčky od tretieho setu hrali úžasne a takto nejak sa hrá doslova o život. Pri postupnom rozvoji mládeže a správnom nastavení vidím veľmi zaujímavo budúcnosť slovenského volejbalu na medzinárodnej scéne.“

 

Magdaléna Kováčiková, kapitánka: „Nebudeme sa pozerať dozadu, postúpili sme sa a to sa počíta. S týmto formátom jednoducho nemáme skúsenosti a ten tlak nemáte ako vstrebať, lebo sme ho nikdy nezažili. Teraz sa situácia zmení, lebo Nitra je favorit série, no zodpovedne sa pripravíme a máme za sebou skvelých fanúšikov. Verím, že ďalšiu sobotu si nájdu čas na volejbal a prídu do Nitry, kde nám vytvoria domácu atmosféru. My im sľubujeme, že budeme bojovať o každú loptu, lebo všetky hráčky si uvedomujeme o čo hráme.“


 

 

 

 

 

TERMÍNY SEMIFINÁLE:

 

1. zápas: Volley project UKF Nitra - VA UNIZA Žilina, ​16. 3. (sobota) o 19:00

​2. zápas: VA UNIZA Žilina - Volley project UKF Nitra, ​20. 3. (streda) o 18:30

​3. zápas: Volley project UKF Nitra - VA UNIZA Žilina, ​23. 3. (sobota) o 19:00

​Prípadný 4. zápas: VA UNIZA Žilina - Volley project UKF Nitra, ​26. 3. (utorok) o 18:30

​Prípadný 5. zápas: Volley project UKF Nitra - VA UNIZA Žilina, ​28. 3. (štvrtok) o 18:00

ŽIJÚ MEDAILOVÝ SEN

Ženský volejbal má v Žiline bohatú tradíciu. Hlavne v závere deväťdesiatych rokov minulého storočia žal najväčšie úspechy, keď dva razy vyhrali jej volejbalistky titul - 1996, 1997, trikrát brali striebro - 1994, 1995, 1999 a v roku 1998 získali bronz. Poslednú medailu, ktorou sa môže Žilina pýšiť, zaknihovali pod Dubňom ešte v roku 2004 pod názvom Seta Tehelne Žilina. ”V novodobej histórii to je pre žilinský ženský volejbal teraz najväčší úspech. Čakanie na medailu je dvadsať rokov, tak sa vynasnažíme o to, aby sme ju získali opäť,” povedal po postupe medzi štyri najlepšie tímy Niké Extraligy žien prezident VA UNIZA Žilina Dalibor Andrisík v rozhovore pre oficiálnu stránku Slovenskej volejbalovej federácie.


 

 

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Zdroj: PR

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod