Žilinský Večerník

28. apríl 2024 | Jarmila
| 17°C

Šport

FSC Žilina s úspechmi na Považsko–žilinskej Piruetke

Uplynulý víkend organizoval Figure Skating Club Žilina svoju každoročnú súťaž v rámci Slovenského pohára. Vyše 160 pretekárov z celého Slovenska i z Maďarska si mali možnosť zmerať si svoje korčuliarske zručnosti a príležitosť získať cenné body do Slovenského pohára v 13 kategóriách.

18.11.2013 | 15:43

Medailové výsledky FSC Žilina:

1. nádeje dievčatá:
Vaneska Šelmeková – peknou jazdou si v konkurencii 15 pretekárok vykorčuľovala 5. miesto.

2. nádeje dievčatá: V tejto kategórii sme mali 2 reprezentantky, Terezku Fuchsovú, ktorá čistou jazdou získala svoj úplne prvý bronz a výborné bodové ohodnotenie. Aďka Staňová po dlhšej chorobe nastúpila na svoju súťažnú premiéru a obsadila celkovo 20. miesto.

3. nádeje dievčatá: Bola najobsadenejšou kategóriou tejto súťaže z pohľadu FSC ZA, kde sme mali 4 pretekárky. Rebeccu Kaveckú, ktorá veľmi výraznou jazdou získala striebro, Kristínku Hrnkovú, ktorá prekvapila svojou pripravenosťou a navýšením bodového skóre z minulého roka a obsadila 9. miesto. Milka Kollárová taktiež čistou jazdou získala 11. miesto a Lucka Huríková 14. priečku.

2. mladšie nádeje chlapci: V našom chlapčenskom zastúpení nás reprezentovali Miško Fuchs, ktorému za malé chybičky ušla bronzová priečka a získal tak neslávnu zemiakovú medailu a Marek Lokaj veľmi peknou jazdou získal 5. priečku.

2. staršie nádeje chlapci: Skúsenejší pretekár Maťo Lokaj predviedol kvalitný výkon a získal tak výborné 3. miesto.

2. interpretačné korčuľovanie C: Anička Kollárová – na motívy charlestonu, krásnym predvedením choreografie, ktorá bola naozaj tancom na ľade, s radosťou a nadšením bola ohodnotená rozhodcami ako najlepšia, a tak si odniesla svoj prvý zlatý pohár v kariére.
 

Intepretačné korčuľovanie B

Maďarský čardáš v podaní Janky Ružbarskej jednoznačne zaimponoval rozhodcovskému zboru a získal tak najvyššie ohodnotenie – 1. miesto. Kombinácia hudby na motívy z filmu Pearl Harbor a hitu Candy man mala úspech v podaní Katky Poliakovej, ktorá si za svoje predvedenie odniesla striebro. Iva Ružbarská zaujímavým stvárnením svojej „pohybovo chytľavej“ choreografie získala 4. miesto.

2. interpretačné korčuľovanie A

Vekovo najstaršia kategória interpretačného korčuľovania mala zastúpenie s 3 pretekárkami, kde za FSC ZA získala Katarína Ondrejíková 2. miesto.

Bibiana Srbecká
Snímka Jana Kollarová

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod