Žilinský Večerník

28. apríl 2024 | Jarmila
| 15°C

Šport

Futbalová ženská lahôdka v Žiline

Už túto sobotu 23. novembra 2013 sa v Žiline na štadióne MŠK Žilina o 14.00 h uskutoční kvalifikačný zápas futbalistiek Slovenska o postup na MS žien 2015, ktoré budú v Kanade. Bude to určite futbalová lahôdka, veď slovenské futbalistky budú hostiť súpera svetovej triedy a úradujúceho majstra Európy Nemecko. Je to vôbec prvýkrát, čo sa v Žiline bude hrať reprezentačný zápas žien. Každému je jasné, že to pre slovenské  futbalistky bude mimoriadne ťažká skúška a preto sa budú určite spoliehať aj na divácku podporu. Slovenský futbalový zväz touto cestou oznamuje, že vstupenky na tento kvalifikačný zápas už sú v predaji v sieti Ticketportal v jednotnej cene 1 euro. Deti do troch rokov majú vstup zadarmo.

18.11.2013 | 15:54

Nie je bez zaujímavosti, že v základnej nominácii trénera Zsolta Pakuszu na zápas s Nemeckom sa objavili aj dve kmeňové hráčky Žiliny Andrea Vrabcová a Ivana Palenčíková. Okrem nich je v kádri aj stopérka Patrícia Fischerová, ktorá dlhé roky  pôsobila v Žiline. Medzi náhradníčkami figuruje aj Patrícia Hmírová, ktorá rovnako ako Fischerová pôsobí v poľských Katoviciach. Je to určite ocenenie pre samotné hráčky, ale aj pre klub, ktorý takmer štvrť storočia úspešne účinkuje na slovenskej prvoligovej scéne.

A práve s jednou z nominovaných hráčok – Andreou Vrabcovou, ktorá je  kapitánkou prvoligovej Žiliny, sme „hodili kus reči“ pred zápasom s Nemeckom.


Čo pre vás znamená nominácia do výberu Slovenska žien?

Bola som šokovaná, keď som videla svoje meno medzi nominovanými hráčkami proti Nemecku. Ja som bola prekvapená už predtým, keď som sa videla medzi náhradníčkami. Je to pre mňa nesmierna česť. Moje prvé pocity boli veľmi zmiešané, ale určite som sa tešila. Tešila som sa na nový kolektív, na realizačný tím, no proste na všetko.


Poznáte aspoň trochu súperky z Nemecka a čo poviete na to, že tento zápas dali práve do Žiliny?


Ich zápasy som už viackrát sledovala, vždy som sa tešila na ich futbal. Neverím  tomu, že teraz uvidím tieto „veľké“ futbalistky naživo. Veľmi sa teším na tento zápas
a som veľmi rada, že sa hrá práve v Žiline. Samozrejme, už len preto, že som  hráčka Žiliny. Myslím, že veľa ľudí bolo sklamaných a boli pripravení pozrieť si tento zápas v Senci. Ale aspoň aj východ to bude mať bližšie.


Čo pre vás znamená futbal a čo by ste chceli v ňom dosiahnuť?

Futbal je pre mňa niečo, čo ma napĺňa. Pomáha mi v živote zdolávať veľa prekážok, ale nie je v mojom živote na prvom mieste. Chcem tým povedať, že škola je pre mňa dôležitejšia. Ale treba povedať, že kvôli futbalu som sa vzdala mnohých vecí a neľutujem to. Futbal mi toho veľa do života dal a naďalej dáva. A čo by som chcela vo futbale dosiahnuť? Veľmi rada by som sa chcela dostať do zahraničnej ligy a pravidelne hrávať, ale to musím na sebe ešte veľa popracovať.

 

 

 

 

 

Ivana Pálenčíková

 

Výsledky v kvalifikácii

Írsko – Slovensko 2:0, Slovensko – Slovinsko 1:3, Chorvátsko – Slovensko 0:1, Slovensko – Rusko 0:2.


Tabuľka 1. kvalifikačnej skupiny

1. Nemecko 3 3 0 0 26:0 9
2. Írsko 3 2 1 0 6:1 7
3. Slovensko 4 1 0 3 2:7 3
4. Rusko 2 1 0 1 2:9 3
5. Slovinsko 3 1 0 2 3:17 3
6. Chorvátsko 3 0 1 2 1:6 1



Nominácia na zápas s Nemeckom

BRANKÁRKY


Mária Korenčiová (SC Sand), Lucia El Dahaibiová (CD Sporting Huelva)

OBRANKYNE

Lucia Haršányová (SV Neulengbach), Alexandra Bíróová (SV Neulengbach), Lenka Mravíková (SKV Altenmarkt), Eva Kolenová (SKV Altenmarkt), Monika Matysová (ASV Spratzern), Patrícia Fischerová (Katowice), Petra Zdechovanová (Žilina)

STREDOPOLIARKY

Dominika Škorvánková (SV Neulengbach), Veronika Klechová (Cardiff City), Lucia Ondrušová (Bohemians Praha), Dana Fecková (FC Neunkirch), Kristína Cerovská (FC Neunkirch), Lucia Šušková (FC Neunkirch), Andrea Vrabcová (Žilina), Dominika Koleničková (Nové Zámky)

ÚTOČNÍČKY

Diana Bartovičová (Slavia Praha), Ivana Pálenčíková (Žilina)


Náhradníčky

BRANKÁRKA


Gabriela Kubíková (Nové Zámky)

OBRANKYŇA

Alexandra Hollá (Slovan Bratislava)

STREDOPOLIARKY

Hana Korytárová (Nové Zámky), Dominika Sýkorová (Žywiec), Veronika Rybárová (Slovan Bratislava), Carmen Absolonová (Slovan Bratislava)

ÚTOČNÍČKY

Patrícia Hmírová (FC Katowice), Petra Čopíková (Slovan Bratislava)

Ladislav Németh, Juraj Vnuk
Snímky archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod