Žilinský Večerník

3. máj 2024 | Galina
| 18°C

Šport

Futbalový stánok v Divinke už aj s umelým osvetlením: Chceme deťom ukazovať správne hodnoty

Počas uplynulého týždňa sa v obci Divinka uskutočnila pekná slávnosť na tamojšom futbalovom ihrisku. Aktuálny účastník druhej triedy Oblastného futbalového zväzu Žilina disponuje už aj umelým osvetlením, ktorý slávnostne uviedli do života prípravným zápasom žiacke tímy Juventusu Žilina a Bánovej.

10.10.2023 | 18:31

STARÉ ČASY ZAHODILI ZA HLAVU

Tradične skvelá spolupráca Oblastného futbalového zväzu Žilina s predstaviteľmi Slovenského futbalového zväzu priniesla ďalšie hmatateľné ovocie. Po celom okrese vidieť mnoho noviniek – či už sú to šatne, trávniky, tribúny, ale aj materiálno-technické vybavenie. Divinka sa dočkala vďaka tejto kooperácii aj nového umelého osvetlenia. „V obci sa snažíme zmysluplne podporovať šport, táto aktivita má svoj zmysel a som rád, že predstavitelia Slovenského futbalového zväzu nám finančne cez ich dotačné projekty pomohli naplniť túto myšlienku až do reálnych kontúr. Všetci budeme radi, ak sa nám bude dariť vychovávať mládež, ukazovať im správne hodnoty a veriť, že v budúcnosti budú práve oni v našom odkaze pre ďalšie generácie pokračovať,“ povedal nám starosta obce Divinka Michal Krško a dodal: „Náš areál nevyzeral dobre, chceli sme ho trochu zveľadiť a časy starého oplotenia či krivého ihriska sú preč. Ešte raz ďakujem všetkým za pomoc, špeciálne je skvelé, že Slovenský futbalový zväz myslí nielen na profesionálny, ale aj amatérsky futbal. Najvyšší muž slovenského futbalu Ján Kováčik adresoval na oplátku predstaviteľom všetkých samospráv milé slová: „Futbalu sa darí len tam, kde je dobrá podpora od samospráv. Ako malé poďakovanie som priniesol podpísaný dres i loptu našich futbalových reprezentantov a verím, že na tomto ihrisku vychováte mnoho talentov pre slovenský futbal.“


 

INVESTÍCIA DO BUDÚCNOSTI

Na slávnostnej akcii nechýbal ani predseda Oblastného futbalového zväzu Igor Krško. „V našich súťažiach sledujeme skvelé výkony, no postupne vďaka rôznym projektom si samosprávy uvedomili, že je dobré investovať do svojich areálov. Pripomínam, že tieto diela si nikto so sebou nevezme, budú tu naďalej a to je hlavné. Chceme inšpirovať hlavne mládež, aby športovala, čo sa nám snáď darí. Budem rád, ak starostovia z nášho okresu nájdu pochopenie pre šport, u nás špeciálne pre futbal, lebo investícia do našich detí je investíciou pre celú spoločnosť.


 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Zdroj: PR

Foto: archív M.K.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod