Žilinský Večerník

9. máj 2024 | Roland
| 5°C

Z regiónu

Gbeľany ožili krásnymi autami a chutným jedlom: Organizátori ukázali kvalitu za rozumné ceny

Areál kaštieľa Château Gbeľany sa uplynulú sobotu zaplnil obdivovateľmi historických áut a milovníkmi kvalitného jedla. Grill Food Evolution sa vydaril a má pred sebou smelé plány aj do budúcna.

18.07.2023 | 13:31

VÁŠEŇ PRE GRILOVANÉ ŠPECIALITY

Šéfkuchára Zdenka Kramarčíka naši čitatelia už poznajú. Jeho miesto, ale nie je iba v klasickej reštauračnej kuchyni. Ako sám hovorí, chcel ponúknuť ľuďom gastronomický zážitok, ktorý si bežne nedoprajú. A tak sa grilovalo priamo pod holým nebom. „Dlhšie som nosil v hlave myšlienku, že zorganizujem festival, ktorý bude postavený iba na grilovanom jedle, pretože milujem grilovanie a rôzne takto pripravované jedlá. Túto myšlienku sme spolu s majiteľmi Château Gbeľany spoločne prešli a prišiel nápad na spojenie Grill Food Evolution ako našej spoločnej akcie s podujatím zrazu historických vozidiel Elegance Tour. Bol s nami Michal Konrád, ktorý je mentorom celého Slovenska v panázijskom jedle a pripravoval bao žemličky. Ja som stavil na grécke chute, ktoré mám nacítené vďaka môjmu dlhoročnému pôsobeniu v tejto krajine. Marcel Ivan z Porkbelly Gastrohouse, priniesol autentickú chuť Ameriky a aj stánok reštaurácie Olivia´s s taliansko-americkou kuchyňou bol mimoriadne populárny.Tiež treba vyzdvihnúť kuchyňu Chateau Gbeľany v podaní šéfkuchára Richarda Svrčka. Všetci kuchári, ktorých ste mali možnosť vidieť, sú moji dobrí kamaráti a ja im ďakujem, že prišli a prezentujú to, čo vedia najlepšie. Chcem ukázať ľuďom, že jedlo môže byť dobré, chutné a zároveň nie príliš drahé. V tomto patrí moje poďakovanie za kvalitnú organizáciu vedeniu Chateau Gbeľany cez pani riaditeľku Ivanu Holubčíkovú," vyjadril sa na margo vydarenej akcie.


 

 

PRODUKT MUSÍ BYŤ VYNIKAJÚCI

Aj napriek tomu, že stretnutie historických vozidiel je tradičným podujatím, spojenie s kvalitným jedlom pod názvom Zraz historických vozidiel ELEGANCE TOUR bol organizovaný Chateau Gbeľany a napísal už svoje šieste pokračovanie. Spoločne s GRILL FOOD EVOLUTION bol pomyselným nultým ročníkom. A Zdenko Kramarčík verí, že toto miesto a čas budú písať históriu aj pre ďalšie ročníky. Je presvedčený, že na Slovensku vieme ponúknuť dobrý produkt a dobrú službu. Dobrým produktom v očiach návštevníkov bolo určite spojenie chutí, vizuálneho a aj hudobného zážitku. Oči si popásli na veteránoch známych automobilových značiek ako Škoda, Mercedes, BMW, Mustang, Jaguár či Buick. O pastvu pre uši sa postarala hudobná formácia hudobníčky Andrey Bučko a herečky Dominiky Kavaschovej.


 

 

Autor: Eva Dodok Mečárová, redaktorka

Zdroj: PR

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod