Žilinský Večerník

27. júl 2024 | Božena
| 12°C

Z regiónu

Gymnazisti z Kysuckého Nového Mesta v Dánsku

Gymnázium v Kysuckom Novom Meste sa v končiacom školskom roku zapojilo do programu Erasmus+, otvárajúc tak dvere ku kultúrnej výmene a vzdelávaniu na medzinárodnej úrovni.

11.06.2024 | 11:40

Ako partnera si zvolilo školu z Dánska - krajiny, ktorá sa v prieskumoch spokojnosti jej obyvateľov umiestňuje vždy na prvých miestach. Možnosť pozrieť sa, ako sa žije v dánskych rodinách, študuje na škole, kde sa neskúša a nepíšu päťminútovky, naučiť sa niečo nové, získali žiaci druhého a tretieho ročníka gymnázia. Naopak, študenti z Dánska mali možnosť zažiť niekoľko dní v slovenských rodinách, spoznať náš školský systém ako i našu krajinu a región Kysuce. Projekt s názvom „Sila informácie“ bol primárne zameraný na rozvoj digitálnych zručností a zlepšenie žurnalistických techník žiakov oboch škôl. Študenti z partnerskej školy z Dánska v priebehu roka navštívili gymnázium v Kysuckom Novom Meste v dvoch menších skupinkách, gymnazisti z dolných Kysúc pod vedením Daniela Jedináka vo februári absolvovali výmenný pobyt u našich severských partnerov.


 

 

Pre našich študentov bola táto cesta plná jedinečných zážitkov z internátneho a rodinného života, školských a projektových aktivít, spoznaním mierne odlišných kultúrnych zvykov, tradícii a skvelej miestnej gastronómie.




 

 Riaditeľka Gymnázia v Kysuckom Novom Meste Mária Macušová vyjadrila spokojnosť s úspešnou realizáciou tohto projektu: „Program Erasmus+ poskytol príležitosť posunúť vzdelávanie našich študentov na vyššiu úroveň. Spolupráca s dánskou školou bola prínosná pre obe zúčastnené strany a verím, že táto skúsenosť zostane dlho v pamäti študentov gymnázia.“ Viac o priebehu a výsledkoch projektu sa dozviete na stránke školy: www.gymknm.sk


 

 
 

Autor: - r -

Foto: archív S.M.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod