Žilinský Večerník

2. máj 2024 | Žigmund
| 16°C

Z regiónu

Hasiči v Bytči si postavia nové cvičné dráhy

Na ostatnom mestskom zastupiteľstve v Bytči poslanci odsúhlasili dotácie pre dobrovoľné hasičské zbory. Hasičom tak pribudnú dve nové dráhy.

14.10.2023 | 10:00

V Bytči, v časti Rajčula pri Centre pre Deti a Rodiny, vznikne nová dráha pre požiarny útok, ktorú bude využívať DHZ Bytča. Na zastupiteľstve, ktoré sa konalo koncom septembra odsúhlasili poslanci navýšenie kapitálového rozpočtu pre bytčianskych hasičov o sumu 8 500 eur. Túto sumu využijú práve na terénne úpravy a výstavbu cvičnej dráhy. „Sme radi, že budeme mať vlastný priestor. O vybudovanie dráhy sme sa snažili niekoľko rokov. Budeme ju využívať nielen na cvičenia, ale usporadúvať aj súťaže,“ vysvetľuje veliteľ DHZ Bytča, Peter Svetloššák.

Bytčianski hasiči na cvičenie doteraz využívali miestny štadión spolu s ďalšími športovcami. Na štadióne usporadúvali napríklad aj dlhoročnú súťaž O zlatú prilbu, ktorú by chceli na novej dráhe usporiadať už budúci rok. S úpravami terénu by mali začať ešte v tomto roku.

„Dobrovoľný hasičský zbor v Bytči úspešne reprezentuje naše mesto na mnohých súťažiach v hasičskom športe v rámci celého Slovenska. Taktiež oceňujem ich záslužnú prácu pri organizovaní hasičských súťaží v bytčianskom regióne. Tým, že nám tu vyrastá ďalšia mladá generácia hasičov, ktorá potrebuje trénovať a mať k tomu vytvorené vhodné podmienky, snažíme sa spolu s mestským zastupiteľstvom podporovať ju. Jedným z nástrojov je finančne spolupodieľať sa na ich technicko-materiálnom vybavení. Naposledy to boli práve vyčlenené financie na výstavbu hasičskej dráhy,“ povedal primátor mesta Miroslav Minárčik.

Ďalšiu dráhu postavia v mestskej časti Hliník nad Váhom. Tamojší dobrovoľní hasiči vybudujú bežeckú dráhu vďaka dotácii vo výške 5 600 €, ktorú taktiež odsúhlasili na septembrovom mestskom zastupiteľstve.

Autor: Jana Očková, redaktorka

Foto: archív DHZ Bytča

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod