Žilinský Večerník

23. apríl 2024 | Vojtech
| 6°C

Šport

Historický postup Bitarovej: Prvýkrát si muži zahrajú krajskú súťaž

Postupový sen mali v hlavách viac rokov, teraz sa konečne naplnil. Futbalisti z malej dedinke s niečo vyše 800 obyvateľmi sa tešia z postupu do krajskej 5.ligy Stredoslovenského futbalového zväzu. Po poslednom zápase sezóny v I. triede ObFZ Žilina sme vyspovedali šéfa TJ Družstevník Bitarová Radoslava Martinika.

29.06.2021 | 09:00

PREPISUJÚ KLUBOVÚ HISTÓRIU

Na futbalovej mape stredokraja pribudne nový pojem. Seniorsky tím Bitarovej ešte nikdy tak vysoko nepôsobil. „Krajskú ligu hrali dorastenci, muži ešte nie. Zahráme si ju, no najskôr sa musí spustiť. Dnes nevieme, čo bude zajtra, tak radšej ešte si na prepísanie histórie našej obce počkajme, vysvetlil nám Radoslav Martiník a zamyslel sa aj nad touto čudnou sezónou pre klub s prívlastkom postupová, no nie majstrovská. „Snažíme sa druhý rok po sebe dostať niekde vyššie. Smutné je, že už minulý ročník sa nedohrala sezóna, teraz to bola akoby polsezóna. Aj voči iným klubom to nie je ideálne, nikto s týmto nerátal a tiež by sa snažili viacero klubov bojovať inak, aby napríklad nevypadli.“ Postup sa patrične aj oslávil. „Oslavy sme si naplánovali po poslednom zápase sezóny, tá sa spojila s ukončením sezóny. Sme radi, oslavy boli pekné, dlhé a výborné. V prvom rade patrí vďaka hráčom, výboru a sponzorom.“

S NOVÝM TRÉNEROM A POSILAMI

Bitarová bude musieť hľadať nového trénera, keď tím už nevedie Peter Holec. Meno jeho nástupcu nám Martinik nepovedal. „Sami nič nevieme, chceme uzavrieť tému s trénerom a po skončení Petra Holeca tím netrénuje nikto. Ešte to nie je uzavreté a neprezradím vám konkrétne meno. Tiež prídu posily do mužstva, aby klub dôstojne reprezentoval obec v krajskej súťaži.“ Ďalším momentom pre maličkú obec môže byť účasť v Slovenskom pohári, kde neraz je pre množstvo obcí táto udalosť veľkolepým sviatkom. „Pre seba to nerobím, všetci máme spoločný cieľ a sme dobrá partia. Môj sen bol postúpiť do piatej ligy, teraz možno ak by sme si zahrali Slovenský pohár a doma privítali zvučného súpera, tak to by bola paráda,“ dodal Radoslav Martinik.

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod