Žilinský Večerník

5. máj 2024 | Lesana, Lesia
| 20°C

Šport

Historický úspech žilinského krasokorčuľovania

Figure Skating Club Žilina je krasokorčuliarskym klubom, ktorý začína práve svoju 8. sezónu. Uplynulá 7. sezóna bola tá najvydarenejšia. Poctivou prácou tréneriek a ich zverencov získal víťazku Slovenského pohára v kategórii mladšie nádeje – dievčatá a zároveň aj majsterku SR v tejto kategórii. No historicky najväčší úspech bolo víťazstvo v súťaži Slovenského pohára klubov, ktorých je na Slovensku 22 a práve FSC Žilina celkovými výsledkami za sezónu vyhral túto vzácnu trofej.

14.10.2013 | 15:50

Trénerka Bibiana Srbecká sezónu zhodnotila nasledovne: „Nie je jednoduché získať toto ocenenie, pretože sme museli absolvovať všetky vypísané súťaže, ktoré sa v SR organizovali, aby sme mali šancu bojovať v silnej konkurencii. Každá súťaž stojí rodičov pretekárov nemálo finančných prostriedkov a samozrejme víkendových výjazdov na zimné štadióny. My sme veľmi vďační za to, že rodičia svoje deti podporili a deti na sebe veľmi svedomito pracovali.“

Sme hrdí na to, že práve Žilinský klub FSC Žilina má túto trofej, pretože všetci, čo sa tomuto športu venujú, vedia, že je to veľmi veľká obeta času, financií, námahy a odriekania. Každodenné vstávanie, hodiny a hodiny tréningu na ľade, v telocvični, v baletných sálach či na vonkajších športoviskách počas celého roka sa takto zúročili v tejto podobe. Obrovské poďakovanie patrí trénerskému tímu pod vedením Bibiány Srbeckej a to Ingrid Škrkoňovej, Gabriele Sokolovej, Anne Kľučiarovej a asistentke Jane Ružbarskej.

Nová sezóna je už predo dvermi a čakajú nás prvé súťaže už v polovici októbra, takže predsúťažné najťažšie obdobie pre športovcov je už skoro za nami. Ako každoročne v spolupráci s MsHK, a. s. vedieme Korčuľovanie pre všetkých, kde práve prebieha Jesenný kurz do 31. 10. Následne pokračuje Zimný kurz, ktorý sa začína 4. 11. v počte 13 lekcií každý pondelok od 18. do 18.45 h v hlavnej hale ZŠ a vo štvrtok v čase 17.45 – 18.45 h v novej hale ZŠ. Kurzy korčuľovania sú výborným športovým vyžitím pre dospelých nadšencov korčuľovania, ale aj pre začínajúce nádeje korčuliarskeho športu. Vedú ich skúsení tréneri krasokorčuľovania a hokeja, ktorí prípadným záujemcom dajú prvé správne základy pre ich korčuliarsky rast. Aj naša majsterka SR Rebecca Kavecká začínala práve v tejto škole korčuľovania a dnes je z nej úspešná pretekárka, preto, kto má záujem vyskúšať si, aké je to pohybovať sa na ľade, pri príjemnej hudbe a pod vedením kvalifikovaných trénerov, má šancu sa zapojiť počas celého kurzu. Po absolvovaní kurzu je možnosť pokračovať v napredovaní priamo vo Figure Skating Clube Žilina alebo v hokejovom klube. Všetky výsledky a novinky o tomto krasokorčuliarskom klube nájdete na webovej adrese www.fsc.wbl.sk, prípadné otázky, ktoré by vás mohli zaujímať, môžete adresovať na [email protected].
 

Bibiana Srbecká
Snímka archív klubu

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod