Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| -1°C

Šport

Hľadanie žilinského strelca trvá už 270 minút, tutovky z Prešova zostali nevyužité

Prešovský štadión je pre víťazstvo Žiliny už zakliaty vyše 11 rokov. Nič na tom nezmenilo ani druhé jarné kolo a bezgólová remíza, i keď Šošoni si víťazstvo po výraznej druhopolčasovej aktivite zaslúžili, no opäť zlyhali v koncovke a v treťom zápase v rade nestrelili gól. Konkurz na strelca MŠK Žilina bude prebiehať proti Košiciam v netradičnom hracom čase, a to v nedeľu o 12:30.

11.03.2013 | 13:48

21. kolo Corgoň ligy: Tatran Prešov – MŠK Žilina 0:0. ŽK za Žilinu: Akakpo, Majtán.
Zostava MŠK: Dúbravka – Angelovič, Piaček, Akakpo, Nunes – Pečovský, Barčík (61. Pich), Škvarka, Mihálik (83. Mabouka) – Guba (61. Paur), Majtán.
Priam katastrofálna hracia plocha nedovoľovala obom mužstvám hrať pohľadný futbal pre divákov, ktorí prišli aj zo Žiliny a na ihrisku ich bolo počuť. Už v prvom polčase prevládal bojovný futbal, ktorý domáci uchopili cez centrované lopty, avšak márne sa snažili prekonať defenzívu Žiliny. Najvýraznejšie sa zastreľoval Angelovič a Barčík, no bez úspechu. Druhé dejstvo bolo v jasnej réžii Žiliny od príchodu Picha na ihrisko a začal sa festival nepremenených príležitostí. Ani Pich či Majtán neprekonali domáceho Diviša, no najmä Mihálikova šanca mala najväčšie gólové parametre. Záverečné šance Škvarku a Piačeka tri body nepriniesli a Žilina čaká na premiérový gól v jarnej časti, no v Prešove si za svoj výkon minimálne jeden gól znamenajúci víťazstvo zaslúžila.
Tréner Štefan Tarkovič v pozápasovom hodnotení poukázal na fakt, že v druhom polčase chlapci výrazne prevýšili Prešov po kondičnej stránke, avšak bez gólovej radosti.
Druhý polčas mal potrebnú kvalitu zo strany Žiliny, snažili ste sa hráčom v polčasovej prestávke dohovoriť?
Nepovedal som nič prevratné, ja som presvedčený, že toto mužstvo potrebnú kvalitu má. Aj v prvom polčase sme ukazovali hernú vyspelosť, stanovený herný systém sme hrali až do konca stretnutia. Rozdiel bol v tom, že v druhom polčase domáci kondične odpadli. Verili sme v naše víťazstvo, opäť sme zlyhali v zakončení gólových príležitostí.
V čom vidíte najväčšie problémy pri premieňaní šancí vášho tímu?
Vytvorili sme si šance v oboch zápasoch minimálne na tri jasné góly. Dlhodobejšie nás trápi v lige zakončenie, no v príprave to hráčom sypalo. Asi je tam určitý tlak, psychická bariéra a zodpovednosť či dôležitosť, že ide o body. Niekedy nám chýba šťastie, pevne verím, že sa to v najbližšom zápase zlomí a budeme na víťaznej vlne.
V základe nastúpil klasický útočník Majtán na inom poste, išlo o taktickú zmenu len v tomto stretnutí?
Nastúpili sme s klasickým rozostavením 4-1-4-1. Nevybočili sme zo zaužívaného spôsobu, aký bol aj v príprave, Majtán išiel na miesto Paura z hľadiska doplnenia útoku, premiestňovania hráčov. Avšak v zápase sme nedokázali využiť konkrétnu typológiu hráčov. Taktiež nám vyšli striedania oproti domácemu stretnutiu s Banskou Bystricou, ale zápas rozhodujú góly.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod