Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 4°C

Šport

Hodový zápas v Trnovom skončil spravodlivou remízou

Futbalový klub v Trnovom oslavoval 75 rokov a tamojší internacionáli si zavolali exkluzívneho súpera, ktorým bola populárna MUFUZA, čo je skratka pre umelcov a športové osobnosti z celého Slovenska.

06.07.2021 | 08:45

Tím atraktívneho súpera tvorili bývalé futbalové hviezdy ako Ladislav Pecko, Vladimír Kinder, Róbert Semeník, Tomáš Medveď, Andrej Porázik, Marek Hollý, Miroslav Hýll, ale aj herci v podaní Maja Labudu, Rasťa Sokola, Iva Gogála, Mariána Greksu, Juraja „Arieli“ Neveselého, Rasťa Piška, či rapera Suverena. Vo výbere kapitána Ivana „Tuli“ Vojteka sa však objavili aj známy chirurg Rastislav Johanes, biatlonistka Martina Halinárová-Jašicová, majster sveta v kulturistike Luboš Maliňák, či hokejbalový šampión Róbert Kašša, ktorý sa postaral o úvodný gól zápasu. Na presné zásahy „mufuzákov“ však dokázali domáce futbalové legendy vždy odpovedať, a tak sa v napínavom dueli plnom pekných kombinačných akcií a gólových príležitostí napokon zrodila v zápase starých pánov Trnového proti Mufuze spravodlivá remíza 4:4.


 

Nesmieme zabudnúť ani na zakladateľa a prezidenta Mufuzy Stana Gálisa, ktorý už tradične podal výborný moderátorský výkon. „Zápas som si užil o to viac, že som strelil prvý gól vo svojej futbalovej kariére, preto som sa tak tešil,“ usmieval sa bývalý reprezentačný brankár Miroslav Hýll a dodal: „V lige som bol blízko ku gólu, keď sme s Interom hrali proti Trenčínu a rozhodca zapískal v poslednej minúte zápasu penaltu. Prehrávali sme o gól, tak som sa rozbehol cez celé ihrisko, že ju kopnem ja. V bráne hostí stál ďalší žilinský brankár František Smak a ja som vtedy prekopol.“

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod