Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| 11°C

Z regiónu

Hor sa do Vrátnej! Veľká noc sľubuje slnko a sneh

Ak hľadáte ideálne miesto na výlet do prírody počas veľkonočných sviatkov, vyberte sa na malofatranský hrebeň. Kým dole vládne jar, hore ešte panuje zima, a je to pravdepodobne jedna z posledných možností užiť si zimné radovánky. Ak to počasie dovolí, stredisko Vrátna – Malá Fatra spustí do prevádzky aj lyžiarske vleky Oštiepková mulda a Snilovské.

27.03.2024 | 23:19

Vrátna - Malá Fatra je celoročným strediskom cestovného ruchu. Nachádza sa v srdci národného parku Malá Fatra a jeho najväčšou dominantou je príroda samotná.

Z dolnej stanice kabínkovej lanovky Chleb sa do Snilovského sedla s nadmorskou výškou 1524 metrov dostanete za niekoľko minút.

No to treba myslieť na to, že hore sú ešte stále zimné podmienky. Po vystúpení z lanovky sa ocitnete v úplne inom svete. Takže berte sánky, boby, retiazkové mačky, či lyže.

Vďaka snehovej pokrývke si môžete vychutnať jarnú sánkovačku, ak nám veľkonočné počasie dovolí, tak aj lyžovačku (lyžuje sa na Oštiepkovej mulde vhodnej pre skúsenejších lyžiarov alebo na vleku Snilovské s menej náročnou zjazdovkou).


Vychádzkovým tempom sa aj s deťmi dostanete za zhruba 45 minút na samotný vrch Chlebu. Ak sa vyberiete druhou stranou z hornej stanice kabínkovej lanovky, dosiahnete najvyšší vrchol pohoria Malá Fatra – Veľký Kriváň (1 708 m n. m.).


Alebo si len vychutnať krásne výhľady na Veľký Rozsutec pri dobrej káve alebo čaji a dobrom jedle. Na terase vonku bude aj grilovačka, náladu vonku doplní aj huslista Ivo Remenec. Zahrá populárne skladby, rockové balady a tie najznámejšie filmové melódie vo svojom aranžmáne, a to v sobotu v čase od 11:30 do 13:30 hod.


Prevádzková doba kabínkovej lanovky Chleb počas veľkonočných sviatkov je od štvrtka (28.3. 2024) do utorka (2. 4. 2024) v čase od 9:00 do 16:00 (v závislosti od poveternostných podmienok, odporúčame sledovať aktuálne info o premávke TU alebo sociálnych sieťach Vrátna - Malá Fatra).

Autor: - r -

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod