Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 1°C

Zaujalo nás

Hor sa na hrady! Budatínsky aj Strečniansky hrad sú od dnešného dňa opäť otvorené

Chýbali vám naše hrady a múzea? Od stredy 13. mája môžete opäť navštíviť Budatínsky hrad, hrad Strečno či expozíciu Jánošík a Terchová..

13.05.2020 | 09:30

Potešujúca správa pre všetkých milovníkov hradov a histórie. Od stredy 13. mája sú brány do Budatínskeho hradu aj hradu Strečno opäť otvorené. Dostupná je od tohto dátumu aj expozícia Janošík a Terchová. 

„Tieto expozície budú verejnosti prístupné od stredy do nedele od 9.00 do 16.00, Drotársky pavilón od 9.00 do 16.30, Stredoveká dedina Paseka pri hrade Strečno od 9.00 do 17.00.  V čase od 12.00 do 13.00 bude prebiehať dezinfekcia. V pondelok a utorok sú expozície zatvorené. Rezervácie kvôli obmedzeného počtu osôb neprijímame," informuje Považské múzeu v Žiline (PMZA). 


Návštevníci sú povinní dodržiavať nasledovné pokyny:

– pri vstupe mať na sebe rúško a dezinfikovať si ruky

– prehliadky prebiehajú jednotlivo bez výkladu lektora (v expozíciách sa nachádzajú tabule s textom)

– dodržiavať sociálny odstup  (max. počet osôb v Budatínskom hrade je 40, na hrade Strečno 65, v Drotárskom pavilóne 6, v expozícii Jánošík a Terchová 10)

„Od 13. mája (streda) bude otvorená odborná knižnica Považského múzea v Žiline, ktorá sa nachádza v administratívnej budove. Záujemcovia sú povinní mať pri vstupe rúško a dezinfikovať si ruky. Max. počet osôb  v knižnici je 2," upozorňuje PMZA.

Ostatné expozície v správe Považského múzea v Žiline sú zatvorené do odvolania.

 

Autor: - r -

Foto: PMZA

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod