Žilinský Večerník

28. marec 2024 | Soňa
| 6°C

Spravodajstvo

Horskí záchranári ratovali turistku pod Malým Rozstucom: Strávila tam noc, FOTO

Horská záchranná služba zasahovala v skorých ranných hodinách v Malej Fatre. Pomoc potrebovala slovenská turistka, ktorá po noci v horách schádzala z Malého Rozsutca.

08.01.2020 | 08:57

Horská záchranná služba informovala o záchrannej akcii zo stredy 8. januára, kedy v skorých ranných hodinách bola požiadaná o pomoc pre slovenskú turistku, ktorá po zelenom TZCH schádzala z Malého Rozsutca.

Podľa záchranárov sa na túru do danej oblasti vybrala spolu so synom ešte prechádzajúci deň v popoludňajších hodinách. Po noci strávenej vonku bola turistka podchladená, pociťovala bolesti dolných končatín a vyčerpanie. Na pomoc jej odišli záchranári HZS z Oblastného strediska Malá Fatra.

"Ženu po príchode na miesto vyšetrili, zateplili, poskytli jej neodkladné zdravotné ošetrenie a následne ju na nosidlách UT 2000 transportovali do Osady pod Rozsutcom a odtiaľ terénnym automobilom na Dom HZS do Štefanovej. Tu si turistku prevzala do starostlivosti posádka RZP, s ktorou pokračovala do nemocnice na ďalšie vyšetrenie," uvádza na svojich internetových stránkach HZS.

 

Autor: - r -

Foto: HZS

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod