Žilinský Večerník

1. máj 2024 | Sviatok práce
| 19°C

Zaujalo nás

Igor Janckulík: V pomoci ľuďom v každom regióne naprieč Slovenskom musíme zabrať

Zakladajúci člen Oravského záchranného systému kandiduje do parlamentných volieb ako podpredseda KDH pod číslom 5. Rodák z Námestova Igor Janckulík (55) sa venuje aj témam dopravy a znižovania medziregionálnych rozdielov.

18.09.2023 | 11:38

NEZIŠTNÁ POMOC UŽ VYŠE 15 ROKOV
V pomoci druhým ľuďom je oravský rodák svetlým príkladom spomedzi všetkých politikov. „Už vyše 15 rokov sa venujem dobrovoľníckej záchranárskej činnosti hlavne v oblasti pátrania po nezvestných ľuďoch. Mrzí ma, že štát nevytvára dobré podmienky pre rôzne dobrovoľnícke záchranárske zložky (Dobrovoľné hasičské zbory, kynológovia, dobrovoľná horská záchranná služba, dobrovoľné pátracie zložky a podobne). Členovia týchto združení svoju činnosť vykonávajú bezplatne, dobrovoľne, na úkor svojho osobného voľna a v niektorých prípadoch nasadzujú svoje zdravie a životy pri zásahoch. 
Štát musí takéto združenia aspoň čiastočne podporovať – nielen finančne, ale pomáhať im vytvárať aj zázemie na ich činnosť. Tieto zložky vo veľkej miere suplujú zložky štátu a v nemalej miere aj šetria peniaze štátu – lebo pri zásahoch, či už pri ochrane majetku obyvateľov alebo pomoci a záchrane ľudských životov, dokážu nahradiť bezpečnostné zložky štátu,“ pozanmenal podpredseda KDH.


 

ROZHODUJÚ SKUTKY, NIE SLOVÁ
Medzi ďalšie priority v parlamentných voľbách 2023, ktoré sú už takpovediac za rohom, patria nasledovné atribúty. „Dlhodobo sa však venujem aj oblasti dopravy a mrzí ma, že na Slovensku sú stále veľké regionálne rozdiely v cestnej a železničnej infraštruktúre. V pomoci ľuďom v každom regióne naprieč Slovenskom musíme zabrať a prejsť od rečí k činom.“ Záverečný odkaz Janckulíka čitateľov je stručný, no výstižný. „Som poslancom Žilinského samosprávneho kraja a uchádzam sa o váš hlas a dôveru aj vo voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky. Budem vďačný za každý jeden hlas. Ďakujem.“

 

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod