Žilinský Večerník

8. máj 2024 | Ingrida
| 15°C

Šport

J. Dlouhý: Akoby sme upustili od poctivej hry

Pred zápasom proti SVK 20 zavial do žilinskej kabíne nový vietor v podobe príchodu strelca Tomasa a zmeny kapitánskeho céčka. Po dlhom čase už nie je kapitánom mužstva obranná stálica Jan Dlouhý, štafetu prebral žilinský odchovanec Milan Drevenák.

21.10.2013 | 13:32

Bola pre vás psychická vzpruha vyhrať doma proti Skalici, keďže deklasovanie SVK 20 nemožno veľmi preceňovať?

Potrebovali sme to ako soľ, súper bol veľmi kvalitný. Extraliga je veľmi vyrovnaná, každé víťazstvo nás stojí množstvo síl. Sme radi, že sa tešíme z troch bodov, rovnako ako proti „dvadsiatke“. I keď je jasné, že proti mladíkom sa body budú vždy považovať ako povinné.“



Vašou prioritou je gólom zabraňovať, čím to je, že v posledných stretnutiach veľakrát inkasujeme?

Ja mám taký pocit, že sme upustili od poctivej hry z úvodu sezóny. Boli sme vo vyšších poschodiach v tabuľke a akoby každý hráč si myslel, že to už nemusí hrať tak od podlahy, nehádzali sa oduševnene do striel súperov a na to sme doplácali stratou bodov.



Museli ste ako jeden z najskúsenejších, zdvihnúť hlas v kabíne v tomto týždni?

Jednoznačne, upustili sme od poctivej hry a museli sme, my starší hráči alebo tréner, zvýšiť hlas v kabíne. Avšak bolo vidieť, že proti Skalici sme bojovali. O to cennejšie je to víťazstvo.



Impulzom pre víťazstvá bola aj zmena kapitána, ako sa to zrodilo?

Dohodli sme sa s trénerom, že urobíme zmenu, aby sme si všetci uvedomili, že situácia je vážna. My staviame na sile kolektívu, verím, že Drevenák je pre všetkých hráčov vzorom bojovnosti a odhodlania.



Najbližšie zavítate do Martina, bude to derby ako remeň?

Pre nás je každý bod dôležitý, ale ideme do Martina s pokorou. Tabuľka je veľmi nabitá, my si veríme na víťazstvo. Ak získame tri body, bude to skvelé.

Juraj Vnuk
Snímka archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod