Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| -0°C

Spravodajstvo

Jablone sú už zasadené. V Bytči vyrastie vaše nové bývanie

V máji 2021 sa začalo s výstavbou nových bytových domov, ktoré dostali sympatický názov Jablone. Nie náhodou, veď sa nachádzajú v známej lokalite Thurzove sady, v novovznikajúcej modernej štvrti. Svojou polohou a ďalšími výhodami lákajú nielen Bytčanov, ale i záujemcov z blízkeho okolia.

23.06.2021 | 10:22

Je všeobecne známe, že Slovensko trpí nedostatkom nových bytov, čo platí aj pre Žilinský samosprávny kraj. Ľudia zo Žiliny, Bytče, Kysuckého Nového Mesta, Považskej Bystrice i okolitých obcí potrebujú nové bývanie. Našťastie, teraz ho môžu nájsť práve v Jabloniach.

 

Nová moderná štvrť

Ak by ste sa obyvateľov Bytče opýtali, ktorá z lokalít mesta je najvhodnejšia na nové bývanie, od mnohých z nich by ste dostali jednoznačnú odpoveď – Thurzove sady. Táto oblasť je známa najmä ovocnými sadmi vrátane jabloní, podľa ktorých je projekt pomenovaný. Tu, v novovznikajúcej modernej štvrti, vyrastú aj nové Jablone, čo robí z Bytče ešte atraktívnejšie miesto pre život. Premyslené architektonické riešenia, moderné bytové domy, kompletná občianska vybavenosť, ako aj dopravná a technická infraštruktúra sú zárukou komfortného života, po akom ste vždy túžili. Nová štvrť je zároveň jedným z predpokladov ďalšieho rozvoja mesta. Garanciou, že Bytči nehrozí vyľudňovanie a Bytčania sa nemusia za lepším bývaním sťahovať do iných miest. Práve naopak, to obyvatelia z blízkych miest sa budú môcť za lepším bývaním presťahovať práve sem.

 

Spojnica našich miest

Veľkou výhodou Bytče je, že je pomyselnou spojnicou najväčších miest žilinského regiónu. Do Žiliny sa z Jabloní dostanete doslova za 10 minút, je to menej ako 20 kilometrov, navyše po diaľnici. Za krátky čas sa dostanete takisto do Považskej Bystrice (10 min.), Púchova (20 min.), Kysuckého Nového Mesta (18 min.) a ďalších miest v okolí – či už pôjdete za prácou, nákupmi, kultúrou, alebo len tak na výlet. Poloha Jabloní je však atraktívna aj v rámci samotnej Bytče. Z Jabloní to máte všade blízko.  V prvom rade blízko do historického centra so slávnym Bytčianskym zámkom (2 min.), kam sa po novovybudovaných chodníkoch dostanete aj pešo. No a v neposlednom rade blízko do prírody, ktorú máte všade navôkol.

 

Pre milovníkov prírody

Ak máte radi prírodu, Jablone si určite zamilujete. Budete tu obklopení zeleňou a nádhernými lesmi. Priamo z vášho nového bytu sa môžete pokochať výhľadmi na blízke Javorníky či Strážovské vrchy, neďaleko od vás budete mať Súľovské skaly. Okolitá príroda priam vyzýva na rekreačnú turistiku, cykloturistiku po úplne nových cyklotrasách, rodinné víkendové pikniky či hubárčenie. Navyše, len pár krokov od domu tečie najdlhšia slovenská rieka Váh, Hričovský kanál a bližšie k centru aj menšia riečka Petrovička. Miesta pri vode sú ako stvorené na každodenné príjemné prechádzky, osvieženie počas horúceho leta a na svoje si prídu, samozrejme, aj rybári, ktorí sa tu budú cítiť ako ryba vo vode.

Všetko pre šťastné detstvo

Jablone sú ideálnou voľbou predovšetkým pre rodiny s deťmi. Vaše ratolesti tu nájdu všetko, čo treba pre šťastné detstvo. V bezpečných vnútroblokoch už pre ne chystajú aj novučičké detské ihrisko, kde nadviažu nové kamarátstva s priateľmi z novovznikajúcej štvrte. Tešiť sa môžu takisto na športoviská. Len kúsok od brány na nich čaká napríklad korčuliarska dráha, akú im iné deti môžu iba závidieť. No a blízke lesy, to je miesto ako stvorené pre hry na indiánov, dobrodružné výlety či objavovanie a spoznávanie prírody. Aký je to rozdiel v porovnaní s betónovými džungľami mnohých našich miest!

 

Komfort ako v rodinných domoch

Byty na prízemí vám navyše ponúknu komfort porovnateľný s rodinnými domami. Patria k nim totiž aj svieže zelené predzáhradky s veľkorysou výmerou od 38 do 84 metrov štvorcových. Ideálny priestor na vysadenie kvetov, pestovanie byliniek, ovocia či zeleniny, ale najmä na zaslúžený oddych, grilovačky s priateľmi či príjemné posedenia so susedmi. Ďalšie možnosti na relax ponúknu vnútrobloky Jabloní. Nebude chýbať ani workoutové ihrisko pre milovníkov športu a aktívneho životného štýlu. Toľko vymožeností pohromade len tak ľahko nenájdete ani v krajskom meste.

 

Hodnoty na nezaplatenie

Autori projektu sa pri jeho koncipovaní držali kréda, že neprojektujú len bytové domy, ale tvoria nový domov. Znamená to, že v Jabloniach spolu s bytom získate oveľa viac. V prvom rade zdravé a bezpečné prostredie pre život celej vašej rodiny. Spolu s bytom si tiež „kupujete“ vzácny pokoj, ktorý pôsobí ako balzam, najmä keď potrebujete vypnúť po náročnej práci. A v neposlednom rade vás Jablone obohatia aj o množstvo voľnočasových aktivít – či už ide o šport, relax, alebo vaše hobby a koníčky. To všetko tvorí pridanú hodnotu vášho nového bývania. Hodnotu, ktorá sa nedá len tak vyčísliť peniazmi. 

 

Spoľahlivý a skúsený developer

O realizáciu projektu Jablone sa postará skúsený developer, ktorý do Bytče prináša architektonickú a urbanistickú kvalitu porovnateľnú s krajskými mestami či hlavným mestom. Ide o spoločnosť HANT. Táto renomovaná firma vznikla už v roku 2003 v Považskej Bystrici a veľmi rýchlo sa etablovala na slovenskom stavebnom trhu. Na svojom konte má celý rad úspešných bytových projektov vrátane bytových domov v Bratislave, Bytči, Skalici, Považskej Bystrici, Holíči, Malackách, Handlovej či Vranove nad Topľou. Svoju pôsobnosť rozširuje o ďalšie developerské projekty, ktoré vynikajú vysokou kvalitou, modernou architektúrou, atraktívnym dizajnom a predovšetkým praktickosťou. Veľkým plusom je tiež skutočnosť, že firma veľmi dobre pozná považský región a jeho potreby.

 

Byty už čoskoro v predaji

Veľmi dobrou správou je, že byty v Jabloniach sa už onedlho dostanú do predaja. Vybrať si budete môcť jedno-, dvoj-, troj- a štvorizbové byty s rôznymi dispozíciami, priestranným balkónom alebo predzáhradkou na prízemí. Všetky sa môžu pochváliť vysokokvalitným vybavením interiéru a väčšina z nich bude prispôsobená potrebám mladých rodín s deťmi. Myslelo sa aj na bezpečnosť. Vchod bytovky bude chránený kamerovým systémom, byty na prízemí budú mať elektronický zabezpečovací systém a na prízemí nebudú chýbať ani bezpečnostné sklá. Potešia tiež nebytové priestory – pivničné kobky ku každému bytu, praktická spoločná miestnosť na odkladanie kočíkov a bicyklov či centrálna kotolňa, ktorá výrazne zníži náklady na vykurovanie a prípravu teplej vody. Chystajú sa aj ďalšie vymoženosti, ako napríklad lokálna rekuperácia v hlavnej časti bytov, odhlučnená výťahová šachta, audiovrátnik a mnohé ďalšie. Samozrejmosťou bude bezproblémové parkovanie.

 

Ak vás Jablone zaujali, určite navštívte ich web a dajte čo najskôr vedieť, o aké byty by ste mali predbežne záujem. Prvá ponuka bytov bude limitovaná a neverejná. Prednostne ju dostanú iba tí záujemcovia, ktorí poskytnú nezáväzne svoj kontakt. Nedajte sa preto nikým predbehnúť a zapustite svoje korene v Bytči rovnako ako Jablone.

 

Viac na www.jablone.sk.

 

 

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod