Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 1°C

Šport

Jakub Paur sa vrátil v streleckej forme: Hráme bez tlaku, čo nám pomáha

Po takmer dvojmesačnej pauze zavinenej zranením lakťa sa vrátil do zápasového deja a stihol streliť gól. Skúsený žilinský útočník Jakub Paur (28) pochválil svojich mladých spoluhráčov za prístup v zápase proti Nitre (3:0 pre Žilinu), po ktorej sú Šošoni s menším náskokom na 3.mieste tabuľky. Počas pondelkového voľna zhrnul svoje pocity v rozhovore pre Žilinský večerník.

12.11.2020 | 10:22

Konečne ste vyhrali vonku, čomu pripisujete tieto cenné tri body?

Obojstranne sa hral dobrý futbal, bolo to celé o prvom góle. Nitra hrala slušne na kvalitnej úrovni, no predviedli sme oduševnený kolektívny výkon. Podľa mňa sme si zaslúžili vyhrať, lebo chalani sa nezlomili ani po tej nepremenenej penalte, do druhého polčasu išli s veľkým odhodlaním a možno to bude znieť úsmevne, ale hrali sme jak vyzreté mužstvo. Za mňa si hráči zaslúžia obrovskú pochvalu.

Na ihrisko ste sa dostali sa v 72. minúte, stihli ste streliť gól. Pekný návrat po zranení?

Áno, každý gól ma teší a tento som aj patrične oslávil na ihrisku, čo bolo dosť vidieť. Je to aj pre mňa impulz do ďalšej roboty. Predsa bol som 5 zápasov bez futbalu, potom tie pocity po premenenej šanci sú slastné.

Ako ste si privodili zranenie?

Na jednom z tréningov sa mi ešte koncom septembra vykĺbil lakeť. Bol som na magnetickej rezonancii, ktorá odhalila jednu roztrhnutú šľachu v lakti. Prvé prognózy vyzerali na návrat po 4 až 6 týždňoch. V začiatkoch som mohol len behať, nemohol som ísť do súbojov či šmýkačok. Postupne som sa zapojil aj do bezkontaktných herných situácií s loptou a s fyzioterapeutom Tomášom Lintnerom sme dbali o každý detail, aby sme nič nepodcenili.

Domáce zápasy vášho tímu počas zranenia ste sledovali z VIP priestorov. Viackrát ste ich aj emotívne prežívali.

Máte dobrý postreh. V prvom rade som rád, že do tohto priestoru nás prichýlil riaditeľ MŠK a je to pre mňa kríž sledovať chalanov z vipky. Fakt som oveľa viac nervózny a chcem veriť, že sa tam tak skoro už nevrátim.

Doterajšie tretie miesto je fantastická odmena pre prácu celého tímu?

Tabuľka je nabitá, prehráte jeden zápas a môžete byť už aj šiesti. Nedávali sme si vysoké ciele pred sezónou, hráme bez tlaku a to nám pomáha. Nechceme sa prioritne pozerať na dlhodobé horizonty, my sa skutočne tešíme na každý tréning a potom na najbližší zápas.

Stali ste sa pre mladších spoluhráčov určitým mentorom? Na aké zážitky z vášho pôsobenia v Žiline sa vás najčastejšie pýtajú?

Chcú na sebe robiť, bavíme sa futbalom. Som rád, že sú mimoriadne disciplinovaní a všetko sú to super chalani. Áno, zaujíma ich minulosť, hlavne zápasy v pohárovej Európe. Asi najviac ich zaujímajú detaily z dvojzápasu proti Bilbau v Európskej ligy.

Po tréningu či zápase idete vždy ihneď domov? Zvykli ste si aj vy na tento nútený stereotyp?

Momentálne bývam v Trenčíne, takže dochádzam na tréningy odtiaľ. Ak máme dva tréningy, tak prespím na  byte v Žiline ale doma vo Višňovom. Je to ťažké pre každého, nesťažujem sa a my futbalisti môžeme byť radi, že vôbec hráme súťaž napriek všetkým opatreniam. Akceptujem, nehľadám výhovorky a snažím sa dodržiavať všetky nariadenia.

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ján Mintál

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod