Žilinský Večerník

18. apríl 2024 | Valér
| 5°C

Šport

Jaroslav Hynek začína žilinskú misiu: Ku profesionalite musíme pridať emóciu i radosť

Pod vedením nového trénera Jaroslava Hyneka (46) odštartovali žilinskí futbalisti prípravu na novú sezónu 2022/2023. Vôbec na prvom mediálnom brífingu český tréner odkryl karty, s ktorými chce byť na Slovensku úspešní a špeciálne v Žiline poznateľný, pretože doteraz jeho meno je pre žilinských fanúšikov obrovskou neznámou.

13.06.2022 | 18:40

NEPOZNANÝ FEŠÁK

Žilinský káder bude potrebovať okysličiť novými menami, tréner Hynek pred novými posilami bude musieť najprv načrieť do vlastných zdrojov. „Po analýze v príprave si všetko vyhodnotíme a ak to bude potrebné doplniť, tak to urobíme. Určite nejaké mená máme, no zatiaľ je predčasné o tom hovoriť. Bude ťažké nahradiť skúsených hráčov, no verím, že sa nám to podarí,“ hovoril na prvom mediálnom termíne pred novinármi a predostrel aj svoje ambície. „Vieme, kde Žilina patrí a na druhú stranu prešla si turbulentnou sezónou a hovoriť o cieľoch je predčasné. Určite sa o nich verejnosť čoskoro dozvie.“ Žilinská futbalová verejnosť jednohlasne tvrdí, že o Jaroslavovi Hynekovi nevie nič, on sa v metropole severného Slovenska postupne pomaly zabýva. „Žilinu som si prešiel, keď som bol na rokovaní a stihol som ju aj spoznať. Pricestoval som uplynulú sobotu dopoludnia a s realizačným tímom sme pracovali na konkrétnych veciach prípravy.“ Zaujímalo nás či počas týchto pár dní Hyneka aj niekto na ulici spoznal, no jeho odpoveď nás vcelku pobavila. „Na štadióne ma registrovali asi všetci, hneď tušili, že budem ja hlavný tréner, no v meste ma zatiaľ nik neoslovil, že vie o mne. Ale dievčatá sa na mňa pozerali, teda neviem či na trénera, alebo na pekného chlapa.“ Ženy nespomína Hynek  rokov zrejme ani náhodou, keďže viedol českú reprezentáciu žien do 17 rokov. Aké aspekty zo ženského futbalu chce pretaviť aj v Žiline? „Vidím rovnakú emóciu, pretože v ženskom futbale ma najviac potešila radosť z tréningu a odhodlanie. Verím, že hráči pridajú emóciu i radosť ku ich profesionalite, čo nás bude zdobiť počas sezóny.“

NEKONEČNÁ DôVERA NEEXISTUJE

Hynek chce v žilinskej hre zakomponovať aj svoje osobité trénerské prvky. „Na jar bolo ťažké hľadať určité črty, no Žiline sedí hrať aktívny futbal. Chcem hrať jednoducho a pracovito, ktorý bude mať aj prvky moderného futbalu od aktivity v defenzíve i ofenzíve. Ak toto dodržíme, tak budeme môcť pracovať ďalej na rozvojových veciach.“ Podstatné však budú ako vždy výsledky, i keď Šošoni sú známi veľkou dôverou voči trénerom aj napriek nelichotivým výsledkom. „Náročnosť si vytvára každý sám, ja chcem byť náročný tréner. Priestor od vedenia dostanem po našich rozhovoroch, ale tiež nie je nekonečný a verím, že sa nám to celé podarí dať dokopy čo najskôr a prídu v rozumnej dobe aj výsledky, aby sme pracovali v Žiline ďalej,“ dodal Jaroslav Hynek a po skončení mediálnych povinností podal každému novinárovi v press centre ruku, čo sa len tak nevidí. Nuž, elementárna futbalová slušnosť dorazila z Česka do Žiliny. Či s ňou aj výsledky, uvidíme v najbližšej dobe.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Daniel Stehlík - cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod