Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| 2°C

Futbal

K. Belaník: „Nemôžeme súpera v zápase dostať do pohody.“

Nevyrovnané výkony MŠK Žilina pokračujú, posledné dve domáce stretnutia skončili prehrou a inkasovanými 6 gólmi. Z momentálnych pocitov sa nám vyznal športový manažér Šošonov Karol Belaník.

01.10.2013 | 09:38

Vaše hodnotenie zápasu s Ružomberkom?

Je to jedno veľké sklamanie, v podstate všetky zápasy prehrávame rovnakým alebo veľmi podobným spôsobom. Po strelenom góle súpera na 2:1 sme boli v stave, že ten výsledok nemôžeme otočiť.
 

Je vôbec možné, že súperi nás vytrestajú za každú chybu? Nielen Liptáci boli proti MŠK Žilina veľmi efektívni.

Je to priam nepochopiteľné, všetko skončí v bráne. Pred druhým gólom súper prešiel prvýkrát v druhom polčase našu polovicu a dvaja hráči nám strelia gól. Všetky nebezpečnejšie akcie súperov skončia gólom... Viem, bývajú vo futbale aj takéto obdobia, zažili sme to všetci. Mám pocit, že je toho už veľa. Takéto zápasy ako proti Ružomberku, proste nemôžeme prehrať.
 

Sú Guba, Jelić či Hučko skutočnými posilami?

Guba mal skvelú zimnú prípravu, ale len čo sa dostane pod tlak, zlyháva. My ten tlak nevytvárame, ale všeobecne, či už mediálny tlak alebo očakávania verejnosti sú v Žiline väčšie ako v iných kluboch. Niektorí hráči nedokážu opakovane podávať stabilne dobré výkony. Ak sledujete Jelića na tréningu, dá zo všetkého gól, príde zápas a nepadá mu to. Mne tam chýba väčšia pohybová aktivita. Hučko prišiel do rozbehnutej sezóny, ale tesne pred Rijekou ochorel a akoby choroba na neho doľahla, odvtedy to nie je ideálne a očakávame od neho rozhodne viac.
 

Na akom poste najviac potrebujeme nový impulz?

V lete sme si povedali, že chceme dať šancu tomuto kádru a trénerovi bez tlaku na okamžité výsledky. Po jeseni si musíme spraviť dôkladnú analýzu a povedať si, ako ďalej. Zatiaľ je najväčšie sklamanie, že nedokážeme dva – tri zápasy po sebe odohrať víťazne. Teraz sme mali blok troch domácich zápasov, ale mužstvo opäť zlyhalo. Mohli sme vytvoriť dobrú pozíciu v tabuľke pred októbrovou repre prestávkou. Je to aj o výsledku, aby sme ľudí presvedčili o tomto projekte.
 

Tréner Guľa sa po zápase s Ružomberkom vyjadril, že mu chýbala emócia.

Nie je náhoda, že tie zápasy rovnako prehrávame. I mne chýba väčšia túžba, emócia poraziť toho súpera. Nestačí to len verbálne deklarovať do médií, že teraz sme vyhrali a už to pôjde. Príde mi to celé chladné. Ak by tam bolo viacej emócie, tak od začiatku dostaneme súpera pod tlak, získame divákov na svoju stranu našou aktivitou. My nemôžeme od začiatku dostať súpera do pohody. Ale najviac nerozumiem, že keď mužstvo hralo v pohárovom rytme – liga, európske súťaže a do toho sa pridalo cestovanie, únava, náročnejší súperi, mužstvo pôsobilo lepšie herne aj výsledkovo. Hralo lepšie. Teraz máme na zápas týždňovú prípravu, väčší pokoj a nám to nejde.
 

Asi aj vás mrzí, že žilinský divák si v malom počte nachádza cestu na štadión.

Viac než len mrzí, mám taký dojem, že divák stratil trpezlivosť. Alebo neverí tomu, že mužstvo dokáže dlhodobo produkovať dobrý futbal. Ale je len na nás, aby sme ho presvedčili, že ísť na zápasy MŠK Žilina je správna voľba.


Juraj Vnuk
Snímka Ľudovít Košálko

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod