Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| -1°C

Šport

Kadlec, Čmelík, Slaninka - góóól

Prvé stretnutie na ME hráčov do 17 rokov slovenskí reprezentanti proti Rakúsku vyhrali. O dôležité tri body sa postarala expresná žilinská spolupráca v nadstavenom čase, keď Kadlec posunul na Čmelíka, ten utiekol po pravom krídle a nacentroval Slaninkovi na víťazný gól. Strelec gólu Martin Slaninka si po zápase vychutnával ruch mikrofónov a kamier.

07.05.2013 | 13:36

Víťazný gól zariadili kmeňoví hráči MŠK Žilina, to najlepšie ste si šetrili na záver?
Gól padol v úplnom závere, keď Kadlec vybojoval loptu a posunul Čmelíkovi, ktorý mi ju naservíroval do päťky a ja som z blízkosti nezaváhal. Boli to emotívne pocity, zápasom sme potvrdili, že chceme hrať kolektívny futbal. Nastrelili sme aj brvno, mali sme viacero príležitostí. Chceli sme streliť gól aj skôr, ale v závere chutí najlepšie.
Nastupovali ste s Čmelíkom ako striedajúci hráči, mali ste odhodlanie vyhrať či skôr neinkasovať do konca stretnutia?
Šiel som na ihrisko s cieľom pomôcť chalanom vyhrať, počas stretnutia sme boli lepším mužstvom. Bolo ťažké nastúpiť do rozbehnutého stretnutia, Rakúšania hrali kombinačný futbal, na ľavej zálohe som behal hore dole.
Čo vás v zápase najpozitívnejšie prekvapilo?
Skvelí fanúšikovia, patrí im naša vďaka. Keď vás povzbudzuje 4-tisíc ľudí a kričí „Slovensko, do toho!“ sú to neopísateľné pocity. Som rád, že sme sa im odvďačili víťazstvom a pozvali ľudí do Žiliny na ďalšie zápasy v skupine.
Skúsim vás doplniť, pozvať ľudí v Žiline na naše stretnutia v semifinále...
Myslíme teraz len na Švajčiarov, chceme získať minimálne bod. Je dobré, že so Švédmi prehrali, musia hrať na víťazstvo. My môžeme na šampionáte prekvapiť, avšak máme domáce prostredie, skvelých fanúšikov, vynikajúcu partiu. Stať sa môže čokoľvek.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod