Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| 8°C

Z regiónu

Kam za snehom? Malofatranský hrebeň láka zimnými radovánkami

Hoci sa zdá, že zima predčasne skončila, nemusíme jej dávať finálne zbohom. V stredisku Vrátna Malá Fatra sa stále lyžuje a sánkuje. Keď sa vyveziete kabínovou lanovkou do Snilovského sedla, čaká vás iný svet.

18.03.2024 | 08:56

Vidíte susedov baliť sa ráno na lyže a ťukáte si na čelo? Nemusíte. I keď nás tento rok zastihlo oteplenie priskoro, stále si môžete užiť jarnú lyžovačku s tými najkrajšími výhľadmi do Vrátnej doliny. V Snilovskom sedle pod vrchom Chleb sú ideálne jarné podmienky na zimné športy i zábavu. Lyžuje sa denne, pokiaľ to počasie dovolí. „Podmienky na lyžovanie sú stále priaznivé. V prevádzke je vlek Snilovské aj Oštiepková mulda,“ uvádzajú zo strediska Vrátna Malá Fatra.

Hrebeň Malej Fatry je ideálny aj na zimnú turistiku. Pozor však – pohybuje sa iba po chodníkoch s tyčovým značením. Z južnej strany (až do odvolania) z dôvodu oteplenia a náhlych zmien počasia hrozia lavíny. Môžete sa však bezpečne vybrať na Chleb či Veľký Kriváň, čo je nenáročná turistika aj pre deti, alebo sa len tak poprechádzať v okolí lanovkovej stanice. Najmenší si tak môžu užiť ešte
poslednú sánkovačku či bobovačku tejto sezóny.

Ak vás teda trýzni pocit, že ste si zimu nestihli dostatočne užiť, viete kam si treba ísť užiť pravdepodobne posledný sneh v našom regióne.

Autor: - r -

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod