Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -5°C

Šport

Kluby zaplatia polovičné štartovné v súťažiach Stredoslovenského futbalového zväzu

Futbalové súťaže Stredoslovenského futbalového zväzu by sa mali rozbehnúť v prípade priaznivého vývoja v súvislosti s koronavírusom prvý augustový víkend. Kluby i futbalová verejnosť sa dozvie ďalšie kroky už tento štvrtok 4.júna po zasadnutí Výkonného výboru SsFZ.

04.06.2020 | 10:55

OKOPÍROVAŤ MINULÚ SEZÓNU

Ako nám už pred mesiacom prezradil šéf SsFZ Jozef Paršo, tak futbalový život by sa mal obnoviť už začiatkom augusta. „My s plnou vážnosťou pripravujeme nový ročník. Jeho úvodný hvizd plánujeme na prvý augustový víkend, bez konania aktívu ŠTK a žrebovania. Presne skopírujeme uplynulú sezónu tak, že ak sa všetky družstvá prihlásia, už dnes FK vedia, proti komu nastúpia v prvom kole. Samozrejme dozvedia sa to aj z Rozpisu súťaží, ktorý vydáme len v elektronickej podobe,“ píše sa v stanovisku zväzu na oficiálnej stránke. Novinkou pre kluby je napríklad odsúhlasené polovičné štartovné. „Výkonný výbor SsFZ nemohol fyzicky zasadať, preto formou hlasovania per rollam schválil viacero už publikovaných opatrení. Máme odsúhlasenú termínovú listinu 2020/2021, čas podávania prihlášok do súťaží (1.-21.6.2020), polovičné štartovné, vrátime futbalovým klubom poplatky za zimné matričné úkony. Chceli sme riešiť jarné nevyužité hosťovania, prestupy hráčov automatickým posunutím ich účinnosti na jeseň. Nedovolí to nastavenie ISSF. Preto vyzývame kluby v týchto záležitostiach k maximálnej férovosti,“ znejú ďalšie postupy.

PO MILOVANÍ JE FUTBAL

Nuž ostáva veriť, že nasledujúca sezóna napokon začne a aj sa ukončí podľa krásnych zaužívaných stereotypov, teda priamo na ihrisku za účasti divákov. „O futbalová vášeň, zapálenosť státisícov ľudí pre náš šport, to zdravé bláznovstvo, prejavené x-krát doteraz a spolupatričnosť pomôžu prekonať aj toto náročné obdobie. Mám celoživotné heslo: „Po milovaní je futbal druhá najkrajšia vec na svete“. Nedám si ho zobrať ani v týchto pohnutých časoch,“ odhodlane a vtipne zakončil predseda SsFZ Jozef Paršo.

ZMENY ŠTARTOVNÉHO

Pred začiatkom minuloročnej sezóny 2019/2020 boli v SsFZ nastavené poplatky za účasť v súťažiach nasledovne. III.liga dospelých – 500 eur, IV. Liga dospelých – 370 eur a V. liga dospelých 230 eur, mládež bez štartovného. Po novom by mali vklady klesnúť na polovicu, teda pre III.ligu 250 eur, IV.ligu 185 eur, V.ligu 115 eur.

Autor: - r -

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod