Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 5°C

Komentáre

KOMENTÁR - AJ VÁM NEJAKO (POLITICI) POMOHLI?

Ródeo sľubov a gulášov sa začína. Zrazu budú kandidáti až extrémne milí, hovoriť nemožné, len aby uspeli. Dá sa v tom nejako vyznať?

27.09.2022 | 09:00

HMATATEĽNÁ POMOC

V komunálnej politike až tak nerozhoduje príslušnosť k strane, ale osobná skúsenosť. Samozrejme, aj tam máme určité červené čiary. V mojom prípade slušná a rozumná spoločnosť nemôže akceptovať žiadneho kandidáta extrémistických strán, tam žiadny úmysel pre verejné dobro nečakajte. Ak pri kávičke alebo dobrom jedle dostanete veľa reklamných predmetov (perá, zapaľovače, reflexné prvky, tričká), tak ide len o povinnú jazdu kandidátov. Dnes to už nemôže stačiť, lebo aj podľa mnohých vrcholných politikov, predsa slovenský ľud nie je hlúpy. Jedna rada rokmi praxe a skúseností je viac než overená pri diskusiách v tomto predvolebnom čase. Čo konkrétne spravil pre vás daný kandidát? Pomohol vám tento človek v živote? Veľakrát ich potom dostanete do úzkych a začnú vám hovoriť, že my sme prispeli, vyčlenili, vybavili, prerozdelili. Celé zlé, nie my, ale čo ty, povedz mi. Treba sa pýtať, kto a ako pomohol z vlastných zdrojov či obetoval voľný čas pre dobro druhých? Tam už uvidíte vyhýbavé odpovede, pričom možno zistíte, že mnoho z ponúkaných kandidátov neurobilo doteraz pre vás osobne totálne nič. Pýtajte sa na hmatateľnú pomoc, pretože ak sa človek vie podeliť a nezištne pomôcť, tak môže vo verejnom živote byť prospešným pre spoločnosť. Skúste si prejsť vašich kandidátov, ako vám oni sami nie ako politici, ale ako osoby pomohli? Evidentne, to bude zaujímavé brázdenie vašou mysľou.

VYBERTE SI SPRÁVNE

Nemáte ružové okuliare a je vám jasné, že nikto nejde do komunálnej politiky s minimálnym úmyslom možného obohatenia. Áno, takto sme si rokmi „politickej praxe“ nastavili systém, vyhnali z verejného života odborníkov a nahradili ich najmä šašovia. Ak však nájdete na vašom kandidátovi štipku ľudskosti, neváhajte mu dať svoj hlas. V žilinskom mestskom zastupiteľstve doteraz dostával poslanec odmenu 250 eur a v župnom zastupiteľstve 815 eur. Pre niekoho zdroj príjmu, pre iného poslanie, pre ďalšieho príležitosť. Vyberte si správne, no hlavne poďte voliť, s ľahkou radou v rovine odporúčania – aj vám nejako doteraz pomohli?

 

Juraj Vnuk - šéfredaktor

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod